Hermes: concessie Arnhem-Nijmegen-Foodvalley

Op 26 juni heeft de Provincie Gelderland het Ontwerp - Programma van Eisen (PvE) voor de concessie Arnhem-Nijmegen-Foodvalley gepubliceerd. De kadergroep heeft deze aandachtig bekeken en naar aanleiding daarvan op 25 juli 2024 meerdere vragen en opmerkingen ingediend. Aanvankelijk zouden wij uiterlijk 12 augustus 2024 een reactie ontvangen, maar de deadline voor de reactienota is uitgesteld tot 4 september 2024.

Na het bestuderen van het Ontwerp - PvE concessie Arnhem-Nijmegen-Foodvalley, is geconcludeerd dat er maar weinig aandacht is voor de positie van de werknemer en de positie van de werknemersvertegenwoordiging: de vakbond. Omdat wij het wel belangrijk vinden dat er goed gekeken wordt naar de positie van de werknemer, en vooral ook aandacht wordt besteed aan de input van de werknemer, is er een lijst aan vragen en opmerkingen opgesteld welke op 25 juli 2024 is ingediend. De eerste vraag is bijvoorbeeld of de medewerker, vertegenwoordigd via de vakbonden en OR, ook als steakholder wordt aangemerkt. Daarnaast zijn er heel praktische vragen gesteld, zoals waarom de elektrische rolstoelplank niet als harde eis wordt gesteld. De volledige lijst met vragen die door ons is ingediend, is bij deze nieuwsbrief gevoegd. Een reactie op deze vragen en opmerkingen dienen conform de procedures te worden opgenomen in een reactienota, deze wordt uiterlijk 4 september 2024 verwacht. 

Zodra wij een reactie hebben ontvangen op onze vragen, zullen we beoordelen welk vervolg wij daaraan zullen (moeten) gaan geven om de werknemersbelangen maximaal te behartigen in deze concessie. Bij de beoordeling houden we uiteraard ook rekening met de Code Verantwoord Marktgedrag die momenteel in ontwikkeling is. Een code met een moreel appèl op opdrachtgevers, opdrachtnemers, inleners, vakbonden en
tussenpersonen om sociaal verantwoord en met respect voor de kwaliteit van de dienstverlening opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren. Een van de algemene pricipes in deze beoogde code is dat het recht van werknemers om zich te laten vertegenwoordingen door een vakbond wordt gerespecteerd en dat gestreefd wordt naar een open verhouding. Dit zien we dan ook graag terug in deze concessie.

De reactie van de provincie en onze reflectie daarop zullen we uiteraard met jullie delen zodat jullie op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt, schroom dan niet om contact op te nemen met je collega kaderlid op de vestiging of met mij als CNV bestuurder.

Namens de leden van de BLG Hermes,

Edwin Meijer 
bestuurder CNV

M. 06-23065395 (ook Whatsapp)
E. e.meijer@cnv.nl 

Downloads

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error