Harmonisatie CAO Qbuzz Groningen en CAO OV

Op 17 januari jl. hebben jullie van Qbuzz een uitnodiging ontvangen om een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen inzake de harmonisatie CAO Qbuzz Groningen en CAO OV Streek.

Het afgelopen jaar is er diverse malen onderhandeld door vakbonden FNV/CNV en Qbuzz. Deze onderhandelingen hebben geleid tot een onderhandelingsresultaat dat uitgewerkt is in een harmonisatieconvenant. Dit harmonisatieconvenant wordt op de voorlichtingsbijeenkomst met werknemers Qbuzz ‘stad’ besproken en aan jullie voorgelegd.

Tijdens deze bijeenkomst zal Reinier Stroo van Basis & Beleid een presentatie geven inzake de harmonisatie van de beide Cao’s. Na deze presentatie kun je vragen stellen aan de onderhandelaars van FNV en CNV. Zij gaan zoveel mogelijk vragen beantwoorden die jullie kunnen stellen naar aanleiding van de presentatie van het harmonisatie convenant.

Vanwege de versoepelingen inzake het coronabeleid zullen er zowel digitale als fysieke bijeenkomsten worden georganiseerd.  Qbuzz zal haar medewerkers hierover ook informeren. De digitale bijeenkomst zal om 10:00 uur worden gehouden, jullie ontvangen van Qbuzz een vergaderlink:

  • Woensdag 2 februari van 10:00 uur tot 12:00 uur

De fysieke bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Van der Valk in Hoogkerk, ze zullen in 3 sessies worden gehouden.

  • Woensdag 2 februari van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • Woensdag 2 februari van 19:00 uur tot 21:00 uur
  • Donderdag 3 februari van 19:00 uur tot 21:00 uur

Het programma van deze bijeenkomsten:

  • Opening Anita Schrage (Operationeel Directeur Qbuzz)
  • Presentatie Reinier Stroo (Basis & Beleid)
  • Bespreken convenant met onderhandelingsdelegatie van FNV en CNV. Tijdens deze bespreking is het mogelijk om inhoudelijke vragen te stellen over het convenant.
  • Na deze presentatie kunnen alleen leden van de FNV en CNV over het convenant stemmen. Je kunt dit doen via een stembiljet die je tijdens deze bijeenkomst ontvangt.
  • Deelnemers aan de digitale bijeenkomst kunnen hun stem uitbrengen bij hun eigen vakbond via Edwin Kuiper (FNV) en Sijtze de Bruine (CNV).

Edwin Kuiper: edwin.kuiper@fnv.nl
Sijtze de Bruine: s.debruine@cnvvakmensen.nl

Graag zien wij jou tijdens één van deze bijeenkomsten!

Met vriendelijke groet,

Namens de onderhandelingsdelegatie FNV en CNV Vakmensen
Sijtze de Bruine