CNV in overleg met werkgevers Openbaar Vervoer

Vrijdag 31 juli jl. hebben we overleg gehad met de werkgeversorganisatie VWOV. Dit overleg stond uiteraard in het teken van de corona crisis en de impact daarvan op de sector. Jullie zullen ongetwijfeld begrijpen dat de impact fors is.

Onzekerheid
De reizigers blijven weg en kiezen nog maar beperkt voor het openbaar vervoer. Voor 2021 is er nog geen duidelijkheid of en op welke wijze vervoermaatschappijen gecompenseerd worden door hun opdrachtgevers (provincies). Daarnaast is het op dit moment lastig te voorspelen welke invloed de corona crisis heeft op de lange termijn.

Eerder stoppen met werken
Een belangrijk gespreksondewerp waar partijen tijdens het overleg bij stil hebben gestaan is de mogelijkheid tot het eerder stoppen met werken in combinatie met de afspraken die gemaakt zijn in het pensioenakkoord. In augustus zullen hier verkennende gesprekken over gevoerd worden. Ons uitgangspunt is om op korte termijn concrete afspraken hier over te maken.

Cao Overleg
In september zullen bonden en werkgevers formeel starten met het cao overleg. Uiteraard zal de impact van de coronacrisis op de sector een belangrijk gespreksonderwerp zijn. De inzet van het cao-overleg zal samen met de cao-commissie en de leden worden bepaald. Wij zullen daarom binnenkort opnieuw een enquete versturen aan alle leden.

Vragen?
Mochten jullie nog vragen hebben aarzel niet en neem contact met ons op. Dit kan door te mailen naar h.chikhi@cnvvakmensen.nl


Hanane Chikhi, onderhandelaar cao Openbaar Vervoer
Job Marskamp, onderhandelaar cao Openbaar Vervoer