Vakbonden OV en werkgevers gaan in het weekend verder met verkennen

Zoals jullie weten heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) twee verkenners aangewezen om de impasse waarin de cao-onderhandelingen zitten te doorbreken. Omdat we de verkenners echt de kans willen geven hebben we de geplande stakingen tot en met 24 maart opgeschort.

Verkenners hebben meer tijd nodig

We hebben de afgelopen dagen intensief met de verkenners en de werkgeversdelegatie gesproken. Maar we zien dat we nog meer tijd nodig hebben om te kunnen concluderen of er voldoende beweging is vanuit de werkgevers om ook daadwerkelijk te gaan onderhandelen. De verkenners hebben nu aan cao-partijen gevraagd om het weekend te gebruiken om verder te praten. Zij willen namelijk de periode voor de eerst volgende stakingsdag optimaal benutten. De vakbonden hebben hiermee ingestemd.

De verkenners hebben ook richting de minister van I&W gevraagd om hen tot maandag 27 maart a.s. de tijd te gunnen om te komen met een rapportage waarin zij zullen concluderen of de verkenning is gelukt of dat partijen nog altijd geen basis zien om de onderhandelingen op te pakken.

Inzet vakbonden onveranderd

De inzet van vakbonden is nog altijd gelijk. Namelijk, de werkgevers dienen op het onderwerp werkdruk concrete stappen te zetten en daarnaast dienen de werkgevers duidelijk uit te spreken dat het bod dat zij op 17 januari deden niet van tafel is en als basis dient voor de onderhandelingen.  

Stakingen nog niet van tafel

Afhankelijk van de uitkomsten van de verkenning zal de cao-commissie CNV Vakmensen en de sectorraad FNV Streekvervoer beslissen of dit voldoende is om de onderhandelingen te herstarten. Indien dit niet geval is dan staan er 29 en 30 maart volgende stakingsdagen gepland en we schromen niet om deze dan ook door te zetten.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de organisatie van de acties, neem dan contact op met het Landelijk Actiecentrum: 030-751 1450 of mail ons: actieov@cnvvakmensen.nl

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl

 

 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error