Cao-partijen OV verlengen verkenningsperiode met een week

Afgelopen vrijdag hebben wij onze leden geïnformeerd over de status van de verkenningen. Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Streekvervoer en de werkgevers hebben zondag jl. in aanwezigheid van de twee verkenners verder gesproken.

Stappen in de verkenning

Vakbonden hebben het gevoel dat zij tijdens deze verkenningsperiode kleine stappen hebben gezet. Het is een fragiel proces waarin het balanceren is op een dun koord. De verkenners hebben ons gevraagd om de verkenningsperiode nogmaals te verlengen met een week. We realiseren ons dat er nog geen concreet resultaat ligt van de verkenning, anderzijds denken we dat het wel de moeite waard is om de verkenning nog wat ruimte te geven.
In overleg met het sectorbestuur van FNV en de cao-commissie van CNV hebben we besloten om gehoor te geven aan dit verzoek en daarom schorten we de acties van deze week op. De overige stakingsdagen blijven vooralsnog staan.

Stand van zaken

De vakbonden zijn nog altijd vasthoudend in hun eisen. Dit hebben zij zondag nogmaals herhaald. De onderwerpen die voor vakbonden noodzakelijk zijn in een nieuwe cao, zijn uitvoerig besproken. Het gaat hier om de onderwerpen werkdruk, looptijd, loon, generatiepact en RVU-regeling.
Zoals wij afgelopen vrijdag hebben gecommuniceerd eisen de vakbonden dat het bod van 17 januari weer op tafel wordt gelegd. Daarnaast willen wij dat er maatregelen worden getroffen om de werkdruk te verlagen. Als werkgevers dit toezeggen, dan zijn wij bereid om verder te praten. Dit hebben werkgevers afgelopen zondag gedaan. Ondanks dat we positief willen blijven, zijn we er nog niet. Dat is ook de reden dat we niet alle geplande stakingsdagen opschorten.

Hoe nu verder?

Cao-partijen zetten donderdag en vrijdag as. de verkenning voort. Het resultaat van deze dagen moet leiden tot hervatten van de onderhandelingen. Deze onderhandelingen mogen niet lang duren. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de organisatie van de acties, neem dan contact op met het Landelijk Actiecentrum: 030-751 1450 of mail ons: actieov@cnvvakmensen.nl


Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaars?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error