Woensdag 11 september actie bij de NS

Op woensdag 11 september wordt er actie gevoerd in het openbaar vervoer. Vakbond CNV heeft op 29 augustus de leden opgeroepen om zich aan te sluiten bij de NS- actie van de FNV.

Vakbond CNV maakt zich al heel lang hard voor een blijvende én betere regeling voor werknemers met een zwaar beroep. De tijd dringt, want de huidige RVU loopt eind dit jaar af. Dan is er dus géén mogelijkheid meer om via de RVU eerder te kunnen stoppen met werken. De vakbonden vinden dit onacceptabel. Ook ná 2025 moeten werknemers met een zwaar beroep kunnen rekenen op een goede regeling. Helaas heeft het overleg met de werkgevers en vervolgens met het kabinet nog niets opgeleverd.

Wil je meedoen aan de RVU-actie?  

We organiseren als CNV op dit moment zelf nog geen actie bij NS. Maar natuurlijk kun je op eigen initiatief als CNV-lid meedoen aan de actie bij NS. Als je je aansluit bij de actie van de FNV en op 11 september 2024 niet aan het werk gaat, dan kun je een stakingsuitkering ontvangen. Neem hiervoor contact met mij op: h.jongsma@cnv.nl

Kort geding Schiphol/FNV

Luchthaven Schiphol wil dat er ondanks de staking treinen rijden van Schiphol naar Amsterdam Centraal en heeft een kort geding aangekondigd tegen de FNV. Mocht de rechter Schiphol gelijk geven, dan zullen we jullie nader informeren over de gevolgen die dat voor de staking heeft. 

Vervolgacties

Als vervolgacties voor de RVU nodig zijn,  dan doen wij als CNV mee. We zullen je hierover tijdig informeren.

Wil je een bijdrage leveren aan het vakbondswerk?

Wil je een actieve bijdrage leveren aan het vakbondswerk binnen de NS? Neem dan contact met mij op.

Mede namens de leden van de cao-commissie.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV
M: 06 2238 3073
E:  h.jongsma@cnv.nl