Tweede onderhandelingsronde DBC over roosters

Gister hebben vakbonden weer onderhandeld met DB Cargo over de cao. De vorige onderhandelingsronde hebben vakbonden de voorstellen toegelicht. Ook hebben wij toen afgesproken om dieper op de onderwerpen in te gaan. Gister was het tijd om het over roosters te hebben. In deze nieuwsbrief lees je hiero

Roosters
Tijdens de onderhandelingen heeft werkgever haar voorstellen rondom het onderwerp roosters uitgebreider toegelicht. Zo hebben we stilgestaan bij het roosterproces, rolverdelingen in dit proces en ook de communicatie hierover. Ook de voorstellen rondom het meebewegen met transporten en verduidelijking in cao artikelen, heeft de werkgever verder toegelicht. Vakbonden hebben werkgevers gevraagd om meer concretisering van deze voorstellen en duidelijke voorbeelden. De volgende ronde wordt hierover verder gesproken. Ook wordt er dan verder gesproken over de voorstellen van vakbonden.

Hoe nu verder?
Op 24 maart gaan de onderhandelingen verder. Natuurlijk gaan we het er dan verder over hebben. Ook komen er, ongetwijfeld, andere onderwerpen aan de orde. Vanzelfsprekend, houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Vragen en/of opmerkingen?
CNV Vakmensen vindt het heel belangrijk wat jij vindt van de voorstellen. Dus heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van de cao voorstellen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,

Bela Hlavaj
Henk Kruithof
Sanne van der Meulen