Stilte rondom cao bij DB Cargo

Toen corona net uitbrak hebben wij de cao onderhandelingen bij DB Cargo opgeschort omdat overleggen niet mogelijk was. Daarna hebben vakbonden een voorstel gedaan voor een verlenging van de cao met loonsverhoging. Deze week liet DB Cargo weten niet akkoord te gaan. In deze nieuwsbrief lees je meer.

Verlenging cao
CNV vakmensen heeft op 14 februari haar voorstellenbrief ingeleverd met voorstellen voor een nieuwe cao. En hebben vakbonden en werkgever 2 keer onderhandeld. Daarna hebben wij de onderhandelingen op moeten schorten. Vanwege corona konden partijen, immers, niet meer bij elkaar komen.

Uiteindelijk hebben vakbonden een voorstel gedaan om een korte klap op de cao te geven, Door voor te stellen de cao te verlengen met een fatsoenlijke loonsverhoging voor medewerkers. Werkgever heeft ruim de tijd genomen om hier over na te denken. Deze week hoorde wij dat werkgever hier, helaas, niet akkoord mee willen gaan. Dat betekent dat wij met de werkgever om de tafel moeten én al onze voorstellen weer op tafel zullen leggen. Voor CNV Vakmensen kan het namelijk niet zo zijn dat de werknemers die risico hebben gelopen door tijdens de coronacrisis door te werken, daar niet voor beloond worden. CNV Vakmensen zal zich hiervoor blijven inzetten. Daarom zullen wij aandringen om zo snel mogelijk na de zomer een overleg in te plannen. Vanzelfsprekend, houden wij jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen.


Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen