Respect bij NS

Tijdens de kerstperiode zijn er woorden gebruikt voor collega’s bij NS op social media, die niet bij NS en ook niet bij de waarden van CNV Vakmensen passen. NS geeft aan dat niet te accepteren.

Respect voor elkaar blijft voor CNV Vakmensen belangrijk
Voor CNV Vakmensen is het altijd belangrijk om met respect met elkaar om te gaan. Helaas zijn er tijdens de kerstperiode door managers op social media woorden gebruikt, die daar niet bij passen. CNV Vakmensen betreurt dit en heeft dat ook aan NS laten weten. NS geeft zelf aan daar ook van te balen en dit gedrag ook niet te accepteren. CNV Vakmensen is er tevreden over dat NS er zo over denkt. Hieronder vind je de tekst van NS met betrekking tot dit onderwerp.

“Bij NS werken 20.000 collega’s elke dag keihard en met liefde voor ons mooie bedrijf. Daar zijn wij dankbaar voor, want samen maken we NS en houden we Nederland in beweging. In alle tijden is onze trots op NS wat ons bindt.

Juist nu is het belangrijk dat we schouder aan schouder staan, elkaar steunen en met elkaar in gesprek gaan. We realiseren ons dat veel collega’s geraakt zijn door de woorden die gebruikt zijn in een LinkedIn bericht en de reacties daarop. Dat kan zo niet. Het heeft ons dan ook zeker geraakt en wij nemen afstand van die bewoordingen. Wij vinden het niet acceptabel dat er op deze wijze wordt gesproken door collega’s over collega’s. En zeker niet door managers. Zo praten we niet over elkaar. Je mening geven mag, maar altijd met respect voor elkaar als collega’s, ieders werk en bijdrage zodat we niet tegenover elkaar komen te staan. 

Het bericht is inmiddels eerst aangepast en later verwijderd van LinkedIn inclusief alle reacties. Uiteraard handelen we bij ontoelaatbare uitlatingen net als in andere situaties. Hoe dat er concreet uitziet is iets tussen leidinggevende en medewerker. We gaan niet in op individuele situaties vanuit het oogpunt van privacy.”

Cao-onderhandelingen volgende week weer van start
Op 12 en 13 januari 2021 starten de cao-onderhandelingen weer. Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl