Cao onderhandelingen DB Cargo van start

Gister zijn de cao onderhandelingen bij DB Cargo van start gegaan. Partijen hebben de voorstellenbrieven uitgewisseld en de voorstellen verder toegelicht. In deze nieuwsbrief lees je mee. Ook zit in de bijlage een kort overzicht bij waarin de cao voorstellen van partijen worden vergeleken.

Voorstellenbrief CNV Vakmensen
Op basis van de enquête heeft CNV Vakmensen een voorstellenbrief gemaakt. Belangrijke punten zijn daarbij een fatsoenlijke loonsverhoging en een aantal afspraken over roosters, afspraken over eerder stoppen met werken en ontwikkeling. In de bijlage tref je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan.

Voorstellenbrief DB Cargo
Ook de werkgever heeft een voorstellenbrief gestuurd. In deze brief spreekt de werkgever haar zorgen uit over de economische omstandigheden, de vergrijzing van het personeelsbestand en de wens voor flexibiliteit. En in dit kader doet de werkgever voorstellen voor een passende loonsverhoging en stelt een aantal afspraken over roosters en ontziemaatregelen voor. In de bijlage tref je ook de voorstellenbrief van DB Cargo aan.

Kijk- en vergelijk
Het is natuurlijk handig om de voorstellen van de partijen goed te kunnen vergelijken. In de bijlage vind je een handig overzicht met de belangrijkste voorstellen van alle partijen aan.

Hoe nu verder?
Op 11 maart, 24 maart, 17 april en 7 mei staan er ook nog onderhandelingsdagen gepland. Op deze dagen gaan we dieper op de onderwerpen in, om zo tot een resultaat te komen. Op 11 maart gaan we het eerst hebben over het onderwerp roosters. Heb je voor die tijd vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Straks invloed over het resultaat? Word lid
Wil jij straks kunnen stemmen over het cao resultaat? Word dan nu lid via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
M: 06 – 22 39 29 64

Downloads