Heb jij last gehad van laag water?

Vorig jaar was het waterpeil in de Nederlandse vaarwegen bijzonder laag. In opdracht van binnenvaartorganisaties wordt een onderzoek gedaan naar de directe en indirecte economische gevolgen van de laagwater. Ben jij actief in de binnenvaart en wil je helpen?
Organisaties in de binnenvaart voeren een onderzoek uit naar de directe en indirecte economische gevolgen van de laagwater. De laagwaterperiode van 2018 heeft naast logistieke en economische problemen ook impact gehad op de nautische en menselijke kant van de binnenvaart. Het bracht in sommige gevallen extra belasting voor het scheepvaartpersoneel met zich mee. De beschikbare vaargeul werd smaller, het werd drukker op de rivier en er werd structureel op waterstand gevaren. Ook werden exploitatiewijzen en vaartijden gewijzigd of met extra duwbakken langszij gevaren.

Wij zijn op zoek naar de invloed van laagwater op het varende scheepvaartpersoneel. We vragen u daarom vriendelijk om deze enquête in te vullen. Het invullen van de enquête neemt niet meer dan 5 minuten in beslag en kan anoniem.

Het onderzoek wordt in opdracht van het CBRB en Koninklijke BLN-Schuttevaer uitgevoerd.

Namens het CBRB en Koninklijke BLN-Schuttevaer,

bij voorbaat dank,

met vriendelijke groet,


Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M. +31620489475