Eerste overleg cao WPD vooral uitwisseling van ideeën

Op 7 februari 2022 is dan eindelijk het eerste gesprek over een nieuwe cao WPD geweest. Ger van Langen heeft eerst uitgebreid verslag gedaan van zijn ideeën over de stand van zaken bij WPD.

Het effect van corona werd besproken en er werd een vooruitblik gegeven over de mogelijkheden van een nieuw vervoersconcept. Dit weer vooruitlopend op de concessieverlening van 2029. 

Voorstellen

De directie heeft zelf geen inhoudelijke voorstellen voor de cao maar gaat wel komen met tekstuele voorstellen. Die zijn nog niet uitgewerkt. De directie zal voor de volgende onderhandelingen hun voorstellen op papier zetten.
Wij zullen dan moeten bekijken of het echt alleen tekstuele aanpassingen zijn of dat het ook andere effecten heeft. 
In ieder geval wilde de directie meegeven dat zij trots op het personeel zijn en vinden dat zij goede arbeidsvoorwaarden verdienen. Daar zullen we de directie aan houden.

Vakbonden hebben de voorstellen toegelicht. Aan het eind van de voorstellenbrief staat altijd dat we nog aanvullende voorstellen kunnen doen.
Dat hebben we gedaan. Uit een juridische uitspraak is gekomen dat vakantiegeld ook betaald moet worden over toeslagen etc.  Volgens de cao WPD is dat niet zo. We hebben aan de directie aangegeven dat die aanpassing in de cao moet komen.  
De directie erkende dat de cao op dat punt moet worden aangepast. 

Daarna werd afgesproken dat we op 28 februari 2022 echt inhoudelijk gaan onderhandelen. 

Het cao-traject online

Het hele cao-traject is online te volgen. Op de cao-pagina staat de cao-tijdlijn actief. Je kunt tijdens alle fases meepraten, reageren op anderen of vragen stellen. Het laatste nieuws is daar ook terug te vinden. Zet de cao-tijdlijn in je bookmarks, zodat je altijd snel kunt reageren!

Ga naar cao-tijdlijn 

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2022
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl