Pensioenbijeenkomsten na de zomer bij Verenigde Tankrederij

Binnenkort ontvangen alle werknemers van Verenigde Tankrederij (VT) een uitnodiging voor één van de presentaties over de nieuwe pensioenregeling. Tijdens deze presentatie krijgen jullie meer uitleg over de wijzigingen (door de veranderde wetgeving) en de nieuwe pensioenregeling zelf. Daar hebben jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze bijeenkomsten zijn na de zomer.
In februari zijn de werknemers van VT al geïnformeerd dat de pensioenopbouw bij het pensioenfonds voor de Rijn en Binnenvaart per 1 januari 2025 stopt. Het tot die datum opgebouwde pensioen blijft bij het pensioenfonds staan tot het moment dat jullie met pensioen gaan. Dit pensioen moet op pensioendatum bij het pensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart worden aangevraagd. Voor de pensioenopbouw vanaf 1 januari 2025 is jullie werkgever -in overleg met de vakbonden - op zoek naar een nieuwe regeling bij een pensioenuitvoerder.
 
Belangrijkste verandering (met de komst van de nieuwe pensioenwet) is dat straks iedereen die pensioen opbouwt dit gaat doen in een premieregeling. In een premieregeling staat vast hoeveel geld (premie) de werknemer en werkgever inleggen. Voor jullie werkgever en de bonden is het uitgangspunt voor een andere pensioenuitvoerder: het niveau van de huidige pensioenopbouw bij het pensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart, zodat minimaal een gelijkwaardig pensioen in de toekomst bereikt kan worden.
 
De gesprekken vinden in goede harmonie plaats en worden begeleid door Ecclesia; een onafhankelijk financieel adviseur. Inmiddels is de nieuwe pensioenregeling in concept klaar en wij zijn nu bezig met de vergelijking tussen verschillende pensioenuitvoerders. Naar verwachting wordt dit proces deze zomer afgerond, daarna informeren we jullie over de nieuwe pensioenregeling.
 
Heb je nu reeds vragen? Schroom niet om contact op te nemen met je HR-afdeling of met mij.
 
 
Nancy Abelskamp
CNV Bestuurder
06-51251159
n.abelskamp@cnv.nl