Thyssenkrupp Veerhaven - update gesprek werkgever

Afgelopen 6 augustus is er een vervolggesprek geweest met jullie werkgever. De werkgever heeft nu meegedeeld dat het bezuinigingsdoel van Veerhaven is om 'meer marktconform' de benodigde grondstoffen voor de hoogovens in Duitsland te vervoeren. Bonden hebben voorgesteld de besprekingen over de cao en de reorganisatie zuiver te houden.
Onduidelijk blijft tot nu toe nog steeds op welke wijze deze bezuiniging/efficiency behaald kan worden.

Zowel CNV Vakmensen als Nautilus International (de vakbonden) willen de weg van bespreking graag zuiver houden en hebben daarom voorgesteld om de cao voor nu ongewijzigd te verlengen. Dit betekent concreet dat de huidige cao blijft zoals die is.
Daarnaast willen de vakbonden het gesprek voeren over de consequenties van de reorganisatie van Veerhaven om de geschetste marktconformiteitsdoelstelling te bereiken.

Deze vraag over het vervolgproces ligt nog bij de werkgever (of zij dit ook zo zouden willen).

Op 3 september komen vakbonden (met hun kaderleden uit de cao-commissie) en directie in een meer officiële samenstelling opnieuw bijeen. Na 3 september komen wij uiteraard weer bij jullie terug.

Mochten jullie vragen hebben, dan kunnen jullie vanzelfsprekend altijd contact met mij opnemen.

Leest u deze nieuwsbrief op papier en zou u die ook digitaal willen ontvangen? Word lid van één van de bonden: www.cnvvakmensen.nl of bent u lid en heeft u deze nieuwsbrief niet digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl.

Nancy Abelskamp,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 25 11 59
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl