Informeel overleg bij Thyssenkrupp Veerhaven

CNV Vakmensen en Nautilus International hebben op donderdag 30 juli informeel verder gepraat over de stand van zaken binnen Thyssenkrupp Veerhaven en over de door het bedrijf aan medewerkers gevraagde input over mogelijke bezuinigingen.

In dit gesprek werd wederom beklemtoond dat Thyssenkrupp er economisch niet goed voor staat. Vooral de staalindustrie heeft door de Covid-19 pandemie een duidelijke teruggang in de productievraag. Desondanks komt Thyssenkrupp Veerhaven niet in aanmerking voor de NOW-ondersteuningsmaatregelen van de Nederlandse staat, omdat niet kan worden voldaan aan de gestelde eisen.
Op dit moment is nog een hoop onzeker wat er in Duitsland wordt besloten over hoe het concern wordt ingericht. Zolang dat niet duidelijk is, is ook de toekomst voor Thyssenkrupp Veerhaven niet duidelijk.

Overhaast bezuinigen is wat de vakbonden betreft dan ook nu niet de juiste wijze van handelen. Eerst moet er meer duidelijkheid komen over het beleid naar de toekomst en moeten er door de directie duidelijke doelen worden gesteld aan de bezuinigingen. Immers alleen als er een helder plan is voor een toekomstbestendig Thyssenkrupp Veerhaven, heeft het zin om nu allerlei bezuinigingen door te voeren. De directie heeft toegezegd in een volgend gesprek hier meer duidelijkheid over te bieden.

Cao
Naast de huidige economische situatie is ook het komend cao-traject aan de orde gekomen en heeft de werkgever zijn wens voor een kortdurende cao kenbaar gemaakt. Gezien de huidige situatie lijkt dat een aannemelijke wens.

Er is afgesproken dat we volgende week 6 augustus in de ochtend informeel verder spreken. Daarna komen wij uiteraard weer bij jullie terug.

Pensioencontract
Nautilus en CNV Vakmensen hebben verder het pensioencontract van de kantoormedewerkers ter sprake gebracht. En dan vooral de vragen van de betreffende werknemers die zij hebben over het moeten tekenen van iets waarvan nog niet eens duidelijk is wie de uitvoerder wordt. Het verzoek te tekenen betreft een verzoek of jullie het eens zijn met de ingeslagen weg, want zonder jullie akkoord kunnen ze niet verder op deze weg. De werkgever heeft toegezegd dit nogmaals helder aan jullie uit te leggen.

Verder is van belang dat de cao de gelegenheid biedt om persoonlijke/individuele ondersteuning te krijgen van een door de werkgever gefinancierde financieel adviseur. Het leek ons goed dit nogmaals onder jullie aandacht te brengen in het kader van dit pensioencontract.

Leest u deze nieuwsbrief op papier en zou u die ook digitaal willen ontvangen? Word lid van één van de bonden: www.cnvvakmensen.nl of www.nautilusint.org.

Of
bent u lid en heeft u deze nieuwsbrief niet digitaal ontvangen?
Stuur ons dan een mailtje: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl of b.klein@nautilusint.org.


Nancy Abelskamp,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 25 11 59
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl