Tijdelijke overwerkregeling Hutchison Ports Delta II na overleg weer van kracht.

Vorige week ontvingen wij van jullie werkgever het verzoek op de tijdelijke overwerkregeling uit 2022 opnieuw te gebruiken voor de zomer ivm de verwachte drukte. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Tijdelijke overwerkregeling

Vorige week werden vakbonden gevraagd om de tijdelijke overwerkregeling opnieuw in te zetten deze zomer vanwege de hogere verwachting van werk. Daarbij gaf jullie werkgever aan de tijdelijke contracten (bij goed functioneren) te verlengen tot 30 juni 2025, mits al niet langer dan 36 maanden in dienst.

Je vindt de volledige overwerkregeling terug in de bijlage van deze nieuwsbrief.

Akkoord vakbonden

Zowel FNV Havens als CNV staan positief tegenover de tijdelijke overwerkregeling omdat dit voor jullie een financiële verbetering is wanneer je overwerkt. Echter kunnen wij dit alleen toestaan zolang jullie collega’s hun contract verlengd wordt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je aan de ene kant overwerk stimuleert en aan de andere kant mensen de laan uit stuurt.

Kanttekening aan jullie werkgever

Omdat wij het enorm betreuren dat Hutchison Ports Delta II de komende drukte blijkbaar niet had voorzien en daarom al afscheid had genomen van een aantal van jullie collega’s met een tijdelijk contract hebben wij jullie werkgever een duidelijke boodschap mee gegeven. Wij vinden dat je duurzaam met je werknemers om moet gaan en hen daarom niet eindeloos aan het lijntje moet houden en dus uitzicht moet geven op een fatsoenlijk contract.

Periodiek overleg

Op 10 juli staat er een periodiek vakbondsoverleg gepland en zullen wij ingelicht worden over de stand van zaken over meerdere zaken en zullen we uitvoerig stilstaan bij de tijdelijke overwerkregeling en de hoeveelheid werk op de terminal. Uiteraard zullen we jullie na dit overleg informeren over de besproken onderwerpen.

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben kan je altijd terecht bij één van de kaderleden of kan je mij een mailtje sturen. Ook kun je alle nieuwsbrieven terugvinden op onze cao-pagina.

Mede namens de kaderleden,

Berthus de Jong en Bob Geeve,

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl

Downloads