Stemmen over het cao-onderhandelingsresultaat ProRail

Zoals in de vorige nieuwsbrief al was gemeld hebben de bonden en ProRail op 1 juli 2024 een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao. In hoofdlijnen is dit resultaat toen met jullie gedeeld. Als bijlage ontvangen jullie bij deze nieuwsbrief de volledige tekst van het resultaat en kunnen jullie via een stemming je mening geven over dit onderhandelingsresultaat.

Het cao-onderhandelingsresultaat

Het CNV is tevreden over het onderhandelingsresulaat. Vrijwel al onze voorstellen komen terug in het akkoord. De loonontwikkeling past nog net binnen ons arbeidsvoorwaardenbeleid. Door de afgesproken voet gaat een behoorlijke groep werknemers van ProRail er procentueel meer op vooruit dan 4%. We hebben al veel vragen en opmerkingen gekregen over de afspraak die we gemaakt hebben over PTSS. Als het akkoord definitief is dan zal dit punt zorgvuldig worden uitgewerkt.

Stemming

De onderhandelingsdelegatie en de kaderleden van het CNV adviseren de leden positief in te stemmen met het bereikte cao-onderhandelingsresultaat. Leden van CNV Vakmensen krijgen hierna seperaat een nieuwsbrief toegestuurd waarin zij met een unieke code hun stem kunnen uitbrengen. Gezien de vakantieperiode kan er tot en met 9 september 2024 gestemd worden.

Tot slot

We willen jullie danken voor jullie steun en tips gedurende de cao-onderhandelingen. Dit hebben we enorm gewaardeerd. Fijne zomer en mocht je nog op vakantie gaan dan wensen we jou een fijne vakantie!

Jerry Piqué
Bestuurder CNV
M: 06 5160 2052
j.pique@cnv.nl

Downloads