Stand van zaken onderhandelingen cao DB Cargo

In de nieuwsbrief van 24 mei jl. staat een terugkoppeling van het 3e cao overleg van 22 mei jl. Dit overleg vond in goede sfeer plaats en was constructief. Naar aanleiding van de opmerkingen over de ontzie maatregelen, heb ik van diverse leden telefonisch vragen ontvangen. De afgelopen weken heb ik meerdere leden in de avond uren gebeld om te vernemen wat de ondergrens van het loonbod bij een één-jarige cao voor hun was. En wat het belangrijkste onderwerp voor de cao-onderhandelingen voor deze leden was.

Koopkracht verbetering (minimaal behoud) en handhaven van de ontziemaatregelen (55+, 57+, 60+ en GIOW)

In de voornoemde nieuwsbrief staan geen cijfers, procenten, bedragen of verandering van jullie cao.In het kader van zorgvuldigheid en afspraken doe ik dit in DEZE informatie brief uiteraard niet. Doordat ik leden heb gesproken maak ik in ieder geval op dat men een fatsoenlijke loonsverhoging verwacht van de werkgever.
Betreffende de cao ontzie-faciliteiten genoemd in de nieuwsbrief heb ik vragen en opmerkingen ontvangen.Het was voor mij opvallend dat ook door de jongere CNV leden werd aangegeven, dat de ontzie-maatregelen niet gewijzigd of versoberd mochten worden.

Hoe nu verder

Op donderdag 6 juni aanstaande is het vierde overleg met jullie werkgever. Meteen na dit overleg ontvangen jullie als lid van CNV een Nieuwsbrief.
Ik ga ervan uit dat ik hiermee uitleg heb gegegen aan het feit dat we intensief hebben overlegd, maar nog niets hebben besloten / afgesproken.

Vanaf 1 juni aanstaande worden de onderhandelingen overgenomen door collega Edwin Meijer. Edwin is dan eindverantwoordelijke namens de leden van CNV. Uiteraard blijf ik betrokken bij de verdere onderhandelingen. Ik bedank in ieder geval onze zeer betrokken kaderleden en de leden waarmee ik de afgelopen tijd contact heb gehad, om te komen tot een goed aanvaardbare cao afspraak met jullie werkgever. Collega Edwin Meijer zal zich in de komende nieuwsbrief voorstellen. Of jullie ontmoeten hem tijdens komende ledenraadplegingen.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Klik hier voor de cao-pagina
Heb je deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen email-adres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief digitaal (en dus sneller) ontvangen? Ga naar  www.cnv.nl/mijncnv en pas je gegevens aan. 

Mede namens de kadergeroep CNV 

René Jongen
bestuurder CNV
M: 06 51202961
E: r.jongen@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error