Overleg Sociaal Plan DB Cargo Nederland

Op 23 augustus is er de hele dag gesproken over een Sociaal Plan voor DB Cargo Nederland. Een Sociaal Plan om de gevolgen van de aankomende veranderingen op te vangen en waar mogelijk te verzachten. Het overleg is constructief verlopen, in deze nieuwsbrief vertellen we je wat er tot nu toe besproken is.

In de laatste nieuwsbrief over de cao-onderhandelingen heb ik jullie geïnformeerd over de afspraak dat de board van DB Cargo Nederland het land in moet om de financieel-economische situatie toe te lichten, deze gesprekken zijn inmiddels allemaal ingepland. Dat het niet goed gaat is geen verassing, eind 2023 zijn de eerste signalen al afgegeven. Met de onlangs gedeelde adviesaanvraag Herinrichting Orderproces, komen de gevolgen van de financieel-economische situatie voor een aantal van jullie nu al heel dichtbij. Daarom zijn we, ondanks dat de onderhandelingen over een nieuwe cao nog lopen, gestart met de gesprekken over een goed Sociaal Plan.

Op 10 juli is er voor het eerst gesproken over een Sociaal Plan. Naar aanleiding van dat overleg heeft DB Cargo een eerste versie opgesteld, in het overleg van 23 augustus hebben we die eerste versie besproken en wijzigingen voorgesteld. Op 5 september praten we daar verder over. In de tussentijd werken we samen aan de voorlopige teksten, zodat we naar verwachting snel tot een akkoord komen. Zodra er een akkoord is, leg ik dat natuurlijk ter stemming aan jullie voor.

Nu zichtbaar wordt wat de gevolgen zijn van de financieel-economische situatie waarin DB Cargo Nederland zich nu begeeft, is het heel goed mogelijk dat je vragen hebt. Daarom staan we zowel op collectief- als op individueel niveau voor je klaar. Heb jij dus vragen over deze nieuwsbrief of over het vervolg, weet de kaderleden of mij dan te vinden.

Namens de kaderleden van CNV Henk Kruithof, Bela Hlavaj, Raymond Kool, Eelco Bentvelsen en Niels Hartveld.

Edwin Meijer
bestuurder CNV

T. 06-23065395 (ook Whatsapp)
E. e.meijer@cnv.nl