Nieuwsbrief periodiek overleg vakbonden en HTM

Door de acties omtrent de zwaarwerkregeling is ons overleg met HTM wat ondergesneeuwd. In deze nieuwsbrief lees je wat we allemaal met HTM hebben besproken tijdens het periodiek vakbondsoverleg.

Acties zwaarwerkregeling

De week van 9 september stond in het teken van de acties omtrent de zwaarwerkregeling. Medewerkers uit o.a. het stadsvervoer, streekvoer, NS, bouw, schoonmaak en zorg hebben verdeeld over de week op verschillende manieren actie gevoerd. De acties zijn heel succesvol geweest en we hebben dit belangrijke thema goed onder de aandacht en op de politieke agenda gezet. Dank jullie wel voor deze geslaagde actie!

Periodiek vakbondsoverleg

Door de drukte in de actieweek is ons periodiek vakbondsoverleg met HTM van 9 september jl. niet door ons gecommuniceerd. Via deze nieuwsbrief willen we jullie alsnog op de hoogte brengen van wat wij allemaal hebben besproken.

Hastus

Op de agenda stond met stip op nummer 1 de invoering van Hastus en alle problemen die jullie nu ervaren. Samen met de medezeggenschap hebben wij de pijnpunten (nogmaals) bij jullie werkgever onder de aandacht gebracht.

Belangrijk om te weten is dat HTM goed op de hoogte is van de problemen, er wordt gewerkt met een actielijst waarin wordt geprobeerd alle problemen één voor één aan te pakken.

Als vakbonden balen wij dat onze leden hier last van ondervinden maar wij begrijpen ook dat het niet makkelijk is alles meteen op te lossen. Wij hebben dan ook aangedrongen goed met jullie te communiceren hierover. Jullie werkgever heeft hierop aangegeven al regelmatig over Hastus te communiceren en zal daarbij ook gaan melden welke problemen al zijn opgelost, welke problemen nu worden aangepakt, welke problemen gepland staan en voor welke kwesties voorlopig geen oplossing is.

De verwachting van HTM is dat aan het einde van dit jaar de implementatie moet zijn afgerond en daarmee de meeste problemen dus verleden tijd moeten zijn.

Weet dat wij dit onderwerp samen met de medezeggenschap nauwlettend in de gaten houden en jullie problemen daarbij centraal staan.

Verlofmanagement

Ons kwam ter oren dat bij opname van verlof als eerste overwerk werd afgeschreven. Dit kan natuurlijk niet zomaar voor jullie bepaald worden. Gelukkig is jullie werkgever het daarmee eens en wordt daar op dit moment aan gewerkt.

Werkdruk

Wij krijgen veel vragen van leden over het onderzoek en wanneer daar wat mee gebeurt. Wij zijn daarover geïnformeerd door jullie werkgever. Via de medezeggenschap lopen er inmiddels verschillende acties.

Wij vinden het belangrijk dat jullie daarin goed worden meegenomen zodat je ook kan zien (en ervaren) dat er daadwerkelijk zaken verbeteren. Ook hierover zal de communicatie dus moeten worden opgeschroefd.

Samen met de medezeggenschap zullen wij dit onderwerp ook nadrukkelijk volgen en ingrijpen wanneer wij geen verbeteringen zien.

Kennis en kunde overig personeel

Dit onderwerp wordt momenteel nog onderzocht door HTM dus daar kunnen we nog geen update over geven.

Medezeggenschap

Bij het onderwerp werkdruk heeft zoals gezegd de medezeggenschap een belangrijke rol. Als CNV zijn we dan ook verheugd met de uitslag van de verkiezingen. We hebben ontzettend veel zetels gewonnen en inmiddels zijn er ook mooie posities ingenomen. We hebben als CNV een goede en diverse vertegenwoordiging en willen jullie allen hartelijk danken voor jullie stem.

De kaderleden en OR- leden van CNV zullen de handen ineenslaan om jullie zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Weet dan ook deze CNV-ers te vinden op de werkvloer.

Kijk ook eens op onze cao-pagina, hier kan je al onze nieuwsbrieven terugvinden en een reactie achterlaten.

Mede namens de cao-delegatie,

André van Driel, Michel Wiersma en Remco Portier

en

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error