Nieuwe cao HBTA is een feit!

De stemmen zijn vanmorgen in de kantine geteld. Voor zowel oud-IGMA als oud-OBA kunnen we concluderen dat met grote meerderheid van stemmen van de FNV & CNV leden er is gestemd VOOR een cao HBTA met de hoofdlijnen als uitganspunten.

Hoofdlijnen verwerken in nieuwe cao
De leden hebben met een grote meerderheid voor het behaalde resultaat (‘de hoofdlijnen’) gestemd en dat betekent dat de afspraken uit de hoofdlijnen kunnen worden geformaliseerd in de cao tekst. Deze uitslag geeft onze delegatie vertrouwen en steun tijdens dit ingewikkelde proces om 2 verschillende cao’s tot 1 cao te harmoniseren.

Trots op ons resultaat!
We hebben we tijdens dit ingewikkelde proces met jullie input steeds de volgende stap kunnen zetten, jullie unanieme mandaat om te harmoniseren, de werkgroepen, het invullen van de enquêtes en het akkoord geven op de hoofdlijnen. Zo hebben we na bijna 2 jaar tijd samen een nieuwe cao HBTA bereikt. Daar zijn wij als delegatie beretrots op!  

En nu?
Wij zullen de teksten met werkgever verder uitwerken in de nieuwe cao HBTA. De nieuwe cao gaat gelden vanaf 1 oktober 2023 tot en met 31 december 2024. Uiteraard golden de twee cao's nog steeds en blijven dat tot 1 oktober 2024 ook doen. Vanaf 1 oktober gelden de nieuwe afspraken uit de hoofdlijnen. We zullen tijdens het uitwerken maar ook straks in de praktijk merken of er nog ‘kinderziektes’ zijn die beter opgeschreven moeten worden. De kaderleden zijn ook bij het schrijven weer nauw betrokken. De delegatie en via de gebruikelijke nieuwsbrieven zullen jullie zoals gebruikelijk op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Looptijd cao HBTA tot eind dit jaar
De cao heeft een looptijd tot eind dit jaar, dus dat betekent dat we begin 2025 alweer gaan onderhandelen. Dit is bewust zo afgesproken, zodat we ‘kinderziektes’ die uit de praktijk blijken ook snel weer kunnen aanpassen in de cao. Dus als jij straks iets ontdekt wat nog niet lekker loopt laat het ons dan z.s.m. weten. De afspraak is gemaakt dat we in gesprek met elkaar blijven en ongewilde ‘fouten’ eruit halen en oplossen. Ons doel is om een duidelijke cao HBTA op te schrijven die voor iedereen goed werkt, zoals je dat was gewend.

Met vriendelijke groet, mede namens de kaderleden CNV Tonnes van Houten en Rudolph Schutz
Fadua Toufik

Downloads