Leden CNV stemmen in met onderhandelingsresultaat Evos West

De CNV leden hebben met een kleine meerderheid vóór het onderhandelingsresultaat gestemd. Dat betekent dat we eindelijk een nieuwe cao hebben vanaf januari 2024.

Onderhandelingsresultaat verwerken in cao

De leden hebben met een kleine meerderheid voor het resultaat gestemd en dat betekent dat het onderhandelingsresultaat kan worden geformaliseerd met CNV.
Een kleine meerderheid wil ook zeggen dat er behoorlijk wat leden tegen hebben gestemd. De argumenten hiervoor zijn ook vermeld bij de stemmen en nemen we mee in de correspondentie richting Evos west. Dit heeft met name te maken met de verschillen met Evos East. Dat is de doos van Pandora die de werkgever zelf heeft geopend.

Wij zullen de teksten met werkgever verwerken in de nieuwe cao. Dat betekent dat de nieuwe cao gaat gelden vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2026.
Daarnaast krijgen we nog een terugkoppeling over de stand-by regeling voor CS. Dit zal nog moeten worden meegenomen in de nieuwe cao.

Voor de volledigheid sturen we nogmaals het resultaat mee met deze nieuwsbrief.

FNV havens heeft nog niet de stem uitslag, omdat zij via de post de stemmen ontvangen. Zodra dit bekend is kunnen we met werkgever aan tafel om de cao met CNV en hopelijk FNV rond te maken. 

Periodieke besprekingen

Uiteraard zullen we gedurende de cao de vinger aan de pols houden middels de periodieke overleggen met werkgever. Dit is elk kwartaal, dan horen we hoe de bedrijfsresultaten zijn, hoe het werkklimaat is, hoe het ziekte verzuim er voor staat en andere relevante zaken. Mochten er zaken zijn die we mee moeten nemen, dan weet je de kaderleden of jouw vakbondsbestuurder te vinden.

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik

Vakbondsbestuurder CNV

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error