Hebben we maandag een cao-resultaat bij ProRail?

Er zijn flinke stappen gezet in de cao-onderhandelingen maar we zijn er nog niet. Er is nog een gapend gat tussen onze looneis en het bod van de werkgever. De ProRail-delegatie heeft met diverse stakeholders daarover gesproken na ons laatste cao-overleg en zal ons maandag een loonbod doen. Er is pas sprake van een onderhandelingsresultaat als we het over alle punten eens zijn.

Cao-voorstellen CNV

Naast een looneis had het CNV ook andere voorstellen gedaan over diversiteit, mentorschap, studieschuld, de fietsregeling, PTSS en internationale solidariteit. CNV heeft goede hoop dat we daarover afspraken kunnen gaan maken met ProRail. En zoals al in de inleiding is gezegd: we hebben pas een akkoord als we het over alle punten met elkaar eens zijn.

Cao-overleg

Maandag is er meer duidelijkheid over de cao van ProRail, het is onze laatste geplande overleg. Met het oog op de vakantieperiode is het dus van belang dat we er maandag uitkomen. We houden jullie op de hoogte!

Vragen?

Bij vragen, neem dan contact met mij op. Je kunt ook terecht op de cao-pagina waar je kunt meepraten en vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao ProRail | CNV - Spoorwegen.

Jerry Piqué
Onderhandelaar CNV
M: 06-51602052
E:  j.pique@cnv.nl