Cao-overleg ProRail van start!

Afgelopen maandag hebben CNV, FNV, VHS Railprofessionals en ProRail voor het eerst overleg gevoerd over de vernieuwing van de cao. Dit overleg stond in het teken van het uitwisselen en toelichten van alle voorstellen. De uitslag van de CNV-enquête en het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV zijn de bouwstenen geweest voor het formuleren van onze voorstellenbrief.

CNV voorstellenbrief

Zowel niet-leden als leden hebben onze enquête kunnen invullen. De respons was behoorlijk groot. Uiteindelijk heeft de cao-commissie van het CNV naar aanleiding daarvan en het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV de voorstellenbrief opgesteld (zie bijlage). Loonontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, duurzaamheid en diversiteit zijn belangrijke thema's voor het CNV. Daarnaast willen we ook afspraken maken voor medewerkers die als gevolg van het werk een PTSS hebben opgelopen en vragen wij een bijdrage voor internationaal vakbondswerk.

Goede sfeer

De presentatie/toelichting van de voorstellen was het belangrijkste agendapunt van de eerste dag. Het is voor de onderhandelingen van belang dat partijen een beeld en een achtergrond krijgen bij de diverse voorstellen. Er is in een goede sfeer met elkaar gesproken; de onderhandelingen zullen ongetwijfeld steviger worden maar laat dat vooral plaatsvinden op basis van inhoud en respect.

Verdere Proces

Jullie ontvangen de voorstellenbrief van ProRail ook als bijlage. We hebben in de middag de thema's in de voorstellenbrieven geclusterd. Zodoende kunnen we voorafgaand aan het overleg thema's inhoudelijke voorbereiden en daarna agenderen voor het cao-overleg. Het eerstvolgende overleg vindt op 22 en 23 mei plaats.
De onderhandelingsdelegatie van het CNV bestaat uit Jerry Piqué en de kaderleden Marcel Walraven en Johan Knuivers.

Jerry Piqué
Onderhandelaar CNV 
M: 0651602052
E: j.pique@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error