CAO OV: Stand van Zaken RVU-regeling

Graag informeren wij jullie over de laatste ontwikkelingen rondom de RVU-regeling (Regeling voor Vervroegde Uittreding). Zoals velen van jullie weten, is de RVU-regeling van groot belang voor werknemers die om diverse redenen niet willen of kunnen werken tot aan hun pensioen. Helaas dreigt deze regeling eind 2025 te verdwijnen, tenzij er actie wordt ondernomen om deze voort te zetten.

Huidige stand van zaken
In de cao Openbaar Vervoer hebben we afspraken gemaakt over de RVU, waarin staat dat deze regeling na 2025 doorloopt, mits deze regeling wordt voortgezet door een akkoord tussen sociale partners.

Brief aan VWOV
Vandaag hebben de vakbonden CNV en FNV een brief gestuurd aan de werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV). In deze brief verzoeken we de werkgevers om zich uit te spreken en onze strijd voor de verbetering en verlenging van de RVU-regeling te steunen.
In de brief benadrukken we het volgende:

  • De RVU-regeling, die het mogelijk maakt om eerder met pensioen te gaan, staat onder grote druk.
  • De voortzetting van de regeling is afhankelijk van een akkoord in de polder, maar dit proces stagneert momenteel.
  • Het is van groot belang dat er een gezamenlijke strategie komt van zowel werkgevers als werknemers in het streekvervoer om een duurzame voortzetting van de RVU-regeling te garanderen.

Bij deze nieuwsbrief voegen we de brief die we aan de werkgevers hebben gestuurd als bijlage toe, zodat jullie op de hoogte zijn van de exacte inhoud.

Onze oproep aan de Werkgevers
Wij hebben de werkgevers dringend gevraagd om gezamenlijk op te treden en ervoor te zorgen dat de regeling in een goede vorm voort kan blijven bestaan. We hebben benadrukt dat het cruciaal is dat werkgevers en werknemers samenwerken om de RVU-regeling te behouden en te verbeteren. Mocht het streekvervoer zich voegen bij de acties die CNV en FNV in september hebben gepland, dan rekenen we op de volste medewerking van de werkgevers in het streekvervoer.

Vragen?
Wij blijven ons inzetten voor jullie belangen, maar we hebben ook jullie steun nodig in deze strijd. Samen staan we sterker en kunnen we ervoor zorgen dat de RVU-regeling ook na 2025 blijft bestaan. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, mail deze dan naar h.chikhi@cnv.nl.


Hanane Chikhi                                Niels Rook

Vakbondsbestuurder CNV             Vakbondsbestuurder CNV

Downloads