Cao-onderhandelingen Besloten busvervoer van start

De cao onderhandelingen gaan starten eind oktober. We roepen daarom op om de voorstellen in te sturen, zodat we van daaruit kunnen gaan onderhandelen.

Data onderhandelingen

Op 28 oktober, 18 november en 2 december hebben we met werkgevers (BVN) gepland om aan tafel te gaan en vanuit CNV de leden te laten spreken. Dit gaan we doen met vier kaderleden vanuit CNV.

De cao loopt 31 december 2024 af. We gaan er vanuit dat we eind dit jaar betere arbeidsvoorwaarden zullen hebben voor alle medewerkers in de sector. We hebben twee jaar geleden gezegd dat we gingen bouwen aan een betere cao. En daar kun jij bij helpen!  

Thema’s nieuwe cao

Uiteraard zitten we nooit stil en spreken wij en krijgen we regelmatig berichten vanuit de leden welke thema’s belangrijk zijn voor een nieuwe cao. Ook is er veel informatie uit de enquête gekomen eind 2023. Een paar van die thema’s zijn:

  • loonsverhoging;
  • 8 uur per dag betaald krijgen bij een meerdaagse reis;
  • Eén pauzeregeling: werkgroep met betrokken kaderleden;
  • Toeslagen/vergoedingen: onderbreking, maaltijd, reiskosten, onregelmatigheid;

Jullie vakbondsbestuurder wil graag weten welke voorstellen volgens jou belangrijk zijn voor de nieuwe cao. Voor deze vraag hebben we een kleine enqûete gemaakt.
Dit kan tot en met 9 oktober 2024.

Klik hier om naar de enqûete te gaan: 

Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je ook jouw voorstellen doorgeven door een mail of whatsapp te sturen of mij te bellen. 

Zo gaan we uiterlijk 11 oktober de werkgevers informeren over onze voorstellen. Dit is de leidraad voor de onderhandelingen welke vanuit de CNV leden worden aangedragen. Dus stuur je ideeën en voorstellen voor 10 oktober in!

Werkgroep pauzestaffel

Op 17 september is het derde overleg over de pauzeregeling. Vanuit werknemers als werkgevers is een idee voorgelegd hoe de pauzeregeling in te richten. We hopen dat we er in de werkgroep uitkomen, want dat zou de onderhandelingen ten goede komen. Dan kunnen we onze focus leggen op de andere belangrijke onderwerpen.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Besloten Busvervoer - Tour | CNV 

Wij houden jullie op de hoogte.

Fadua Toufik
Bestuurder CNV
M: 06 1020 8590
f.toufik@cnv.nl