Verbrugge Terminals: update, uitnodiging en cao-traject

CNV werkt voor jouw werk bij Verbrugge Terminals. Zo zijn we in een afrondende fase van het ‘traject cao 2.0’, loopt er een proces rondom functiewaardering en gaan we het proces starten om te komen tot een nieuwe cao per 1 januari 2025. Via deze nieuwsbrief praten we je graag bij en nodigen we je uit voor ledenraadplegingen.

Traject cao 2.0

Onder begeleiding van het adviesbureau BexerHamstra zijn de verschillen en overeenkomsten inzichtelijk gemaakt in de verscheidende bepalingen die gelden voor het personeel op kantoor, Technische Dienst en Cargo. Afgelopen jaar is veelvuldig gesproken, gediscussieerd en onderhandeld om te komen tot nieuwe cao-bepalingen. Op woensdag 3 juli hebben we alles op een rijtje gezet én een kijk en vergelijk gemaakt zodat we dit ook goed aan jullie kunnen presenteren. 

Functiewaardering

In onze laatste update heb je kunnen lezen dat het functiehuis beschreven en gewaardeerd gaat worden. Op dit moment is de situatie dat functies niet goed beschreven of wel erg gedateerd zijn. Daarnaast zijn de functies niet objectief gewaardeerd. Het waarderen van functies houdt in dat we kijken aan de hand een puntentoekenning hoe functies zich tot elkaar verhouden. Des te meer punten een functie toebedeeld krijgt des te ‘zwaarder’ deze is. Als de functies straks allemaal gewogen zijn dan ontstaat er een volgorde van functies met meer of minder punten. Op basis van het overzicht wat dan ontstaat gaan we functies indelen in de salarisschalen. We hebben afgesproken dat niemand erop achteruitgaat als gevolg van de functiewaarding.

Cao-onderhandelingen

Het proces om te komen tot nieuwe cao-teksten (traject cao 2.0) is klaar om aan jullie gepresenteerd te worden en uiteindelijk ter stemming te brengen. Deze nieuwe cao-teksten, de afspraken rondom functiewaardering maken dadelijk integraal onderdeel van een – hopelijk - nog te bereiken onderhandelingsresultaat tot een nieuwe cao welke moet ingaan per 1 januari 2025. De onderhandelingen om te komen tot een nieuwe cao met ingangsdatum 1 januari 2025 vinden plaats op 1, 10 en 15 oktober 2024. 

Informatiesessies & raadplegingen

Uiteindelijk gaan we ervan uit dat er eind oktober een dik pakket aan afspraken ter stemming wordt gebracht aan de vakbondsleden. Voor dat je je stem doet gelden moet het wel glashelder zijn waar je ‘ja’ of ‘nee’ tegen zegt. Daarom organiseren zowel werkgever als vakbonden verschillende informatiesessies om tekst en uitleg te geven over hetgeen dat voorligt vanuit het ‘cao 2.0 traject’. Voor de sessies die jullie werkgever organiseert zijn jullie inmiddels uitgenodigd. Ons advies is om hier vooral naar toe te gaan. Het gaat immers over belangrijke zaken; jouw arbeidsvoorwaarden. 
Samen met FNV Havens organiseren wij op donderdag 19 september verschillende ledenraadplegingen. Daar willen wij samen met jou de onderhandelingsinzet vaststellen voor het komende cao-traject.

Ledenvergaderingen 19 september

  • Vlissingen: 10.30 -12.00 uur, Lammerenburg Zuidbeekseweg 22
  • Terneuzen: 14.30 - 15.45 uur, Oudelandse Hoeve, Edward Grieghof 113
  • Terneuzen: 16.15 - 17.45 uur, Oudelandse Hoeve, Edward Grieghof 113
  • Vlissingen: 19.30 - 21.00 uur, Lammerenburg, Zuidbeekseweg 22

Inzet nieuwe cao: vul de enquête in

De onderhandelingsinzet baseren we op jullie input. Hierbij blijft de eerdere opdracht om te komen tot een transparante, duidelijke en gemoderniseerde cao (cao-traject 2.0) overeind. Om te komen tot een goede inzet vragen wij jullie deze korte enquête in te vullen. Ondergetekende zullen de reacties verwerken en samenvoegen tot een onderhandelingsinzet. Klik hier om naar de digitale enquête te gaan. Je kan deze enquête uiterlijk 12 augustus 2024 invullen. 

Afstemming half augustus  

Medio Augustus zullen we samen met de onderhandelingsdelegatie van de FNV afstemmen. We hopen jullie op 19 september te zien tijdens één van de bijeenkomsten. Voor nu wensen wij jullie een fijne zomerperiode toe.  

Marvin van Eenennaam, Kader- en delegatielid CNV
Tjeerd Orie, CNV-vakbondsbestuurder a.i.
M 06 2048 9475 / t.orie@cnv.nl 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error