Update cao onderhandelingen bij Koole

Jullie cao loopt eind dit jaar af. Vanuit de vakbond is de insteek geweest om ruim op tijd te beginnen met de onderhandelingen. Daartoe hebben wij in maart al ledenvergaderingen gehouden en is de cao voorstellenbrief kort daarna aan de directie verstuurd. Voor de zomer was de eerste datum voor het cao overleg gepland. Echter, toen bleef het bij het toelichten van onze eigen voorstellen omdat Koole aangaf meer tijd nodig te hebben. Zo hadden zij hun delegatie nog niet compleet en nog geen definitieve voorstellenbrief. Deze zou 21 augustus worden geleverd. Tot de dagtekening van deze brief hebben de bonden nog geen voorstellenbrief ontvangen. Hierdoor komen we momenteel niet verder.

APC onder vuur
Koole gaf aan alvast de tekst van de cao ‘leesbaarder’ te willen maken en kwam met tekstvoorstellen daartoe. In deze voorstellen lazen wij dat Koole de APC wil afschaffen zoals we die nu kennen. Dit punt is onbespreekbaar voor de vakbonden, onze leden waren daar ook heel duidelijk over in de ledenvergaderingen: Handen af van onze APC!

Geen goede start cao proces
In aanloop naar de onderhandelingen hebben de bonden informatie opgevraagd om een beeld te krijgen van het ziekteverzuim, met welke uitzendbureaus Koole zaken doet en aantal medewerkers (geen namen) die onder de cao vallen -en daarbuiten. Om sommige stukken moest meermaals gevraagd worden, andere (zoals aantal mensen onder/buiten cao per locatie) weigert Koole te geven. Ook hebben wij steeds gevraagd om de definitieve cao voorstellen vanuit Koole zodat we ook daadwerkelijk de onderhandelingen kunnen beginnen.

Wanneer kunnen we verder?
Zonder voorstellenbrief en juiste informatie vanuit werkgever kunnen we niet onderhandelen.

Wij gaan weer aan tafel als:
1) de definitieve voorstellenbrief;
2) de aantallen mensen die buiten de cao en onder de cao werkzaam is voor Koole per locatie door ons is ontvangen.

Vanuit Koole is nu toegezegd dat we op 11 september (volgende week dus) de benodigde informatie en voorstellen zullen krijgen. Wij kijken dus uit naar 11 september met de agenda in de aanslag. Zodra de onderhandelingen weer van start kunnen gaan laten we dat jullie weten.

Met vriendelijke groet,

Ook namens de kaderleden van alle locaties
Fadua Toufik

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error