Uitnodiging APMT MVII: ledenbijeenkomsten Ouderenbeleid

Op 18 juni 2024 heeft de Werkgroep Ouderbeleid voor de derde keer overleg gevoerd. In onze nieuwsbrief van 20 juni 2024 hebben wij de belangrijkste punten van dit overleg met jullie gedeeld. Graag willen wij deze punten persoonlijk aan jullie toelichten en met jullie in gesprek gaan over de huidige ontwikkelingen rondom het ouderenbeleid.

Huidige stand van zaken
Het huidige ouderenbeleid loopt tot en met 2026. Zoals eerder afgesproken, zouden de werkgever en vakbonden vóór de start van de Cao-onderhandelingen concrete afspraken maken over een duurzaam ouderenbeleid na 2026. Dit is echter nog niet gebeurd.

Voorstel werkgever
APMT MVII heeft voorgesteld het huidige ouderenbeleid met één jaar te verlengen, tot en met 2027, vanwege onzekerheden zoals de update van het transitieprotocol en de mogelijke verlenging van regelingen voor eerder stoppen met werken. Verdere besprekingen wil APMT MVII uitstellen tot het voorjaar van 2025. APMT MVII heeft wel aangegeven niet van plan te zijn het huidige ouderenbeleid te verbeteren.

Impact transitieprotocol
APMT MVII waarschuwt voor mogelijke negatieve gevolgen door het transitieprotocol, wat kan leiden tot hogere kosten. De vakbonden hebben benadrukt dat dit niet als reden mag worden gebruikt om het huidige ouderenbeleid te verslechteren.

Onzekerheid blijft
Uitstel van de discussie zorgt voor voortdurende onzekerheid bij de medewerkers die na 2027 de leeftijd van 57 jaar bereiken. APMT MVII heeft kan of wil geen toezeggingen doen over de toekomstige afspraken die zij met ons willen maken, wat zorgen baart over mogelijke verslechteringen na 2026. 
We willen graag met onze leden in gesprek om de huidige situatie toe te lichten en jullie mening hierover te horen. Jullie input is cruciaal bij het vormgeven van het ouderenbeleid binnen APMT MVII. Je wordt uitgenodigd voor

                  Datum: maandag 9 september 2024
                  Tijd: ’s morgens van 10:00 uur - 12:00 uur en ’s avonds van 19:00 uur - 21:00 uur.
                  Locatie: Atlas Hotel Holiday, Groene Kruisweg 11, 3202 ST Spijkenisse

Heb je nu al vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Graag tot ziens op één van deze bijeenkomsten. 

Mede namens de kaderleden,
Hanane Chikhi, vakbondsbestuurder CNV: h.chikhi@cnv.nl
Nuri Alders, vakbondsbestuurder FNV Havens: nuri.alders@fnv.nl

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error