Evos Amsterdam ontvangt laatste waarschuwing

CNV Vakmensen en FNV Havens hebben op woensdag 6 januari jl. twee ledenvergaderingen belegd. Tijdens deze vergaderingen hebben wij het laatste cao-voorstel van de werkgever besproken.

Nagenoeg al onze leden hebben de vergaderingen bijgewoond. De overgrote meerderheid van de leden (98%) heeft schriftelijk aangegeven het cao-voorstel van de werkgever niet te accepteren. Vervolgens hebben CNV Vakmensen en FNV Havens deze ledenbijeenkomsten omgezet in zogenaamde “¾ vergaderingen”. Zoals jullie inmiddels weten bedoelen wij met ¾ vergaderingen, actievergaderingen waarbij 75% van de aanwezige leden voor acties moet stemmen. Bijna alle leden hebben aangegeven bereid te zijn collectieve acties te voeren om eisen ten aanzien van de nieuwe cao kracht bij te zetten.

CNV Vakmensen en FNV Havens hebben vandaag, middels een aangetekende brief, de werkgever hierover geïnformeerd.  Zie bijlage voor de brief. De komende dagen gaan wij vervolgstappen voorbereiden. Er wordt een actiecomité samengesteld met actieve leden van FNV Havens en CNV Vakmensen. Zij inventariseren welke acties we kunnen inzetten om Evos Amsterdam op andere gedachten te brengen.

Wij houden jullie op de hoogte.

Met strijdbare groet,

Mede namens de kaderleden van FNV Havens en CNV Vakmensen.

Hanane Chikhi                                                  Asmae Hajjari 

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen             Vakbondsbestuurder FNV Havens


Bijlage: Laatste waarschuwing Evos Amsterdam

Downloads