Cao tekst commissie start bij Koole

27 juni hebben we bij Koole samen met de kaderleden een start gemaakt met de cao tekst commissie. Een commissie die op verzoek van werkgever tot stand is gekomen. Wij informeren je in deze nieuwsbrief over de stand van zaken.

Cao onderhandelingen 
Met de cao onderhandelingen in zicht in september as. heeft Koole haar werkgeversorganisatie gevraagd om de cao delegatie te trainen in aanloop naar onze onderhandelingen. Uiterlijk 21 augustus komt werkgever met haar voorstellen voor de onderhandelingen.  Wij hebben vanuit de vakbonden onze  voorstellen reeds in mei toegelicht, deze voorstellen zijn zoals gebruikelijk tot stand gekomen door de input vanuit de leden op onze ledenvergaderingen.  

De delegatie vanuit werkgeverskant bestaat ook uit enkele terminal managers. Ook zij vallen, net als de rest van deze delegatie, buiten de cao.

Cao teksten
Er is veel onduidelijk volgens Koole in de cao teksten en daarom is het nodig om eens de teksten door te nemen met een commissie en de artikelen op een betere plek in de cao zetten (structuur) dan wel de beschrijving te verbeteren.
Vanuit de vakbonden zijn wij zeer terughoudend als het gaat om cao-teksten te herschrijven. We hebben dan ook  aangegeven dat we niets aan financiële waarde gaan veranderen en ook geen inhoud of rechten gaan wijzigen. Dit moet aan de onderhandelingstafel worden besproken en niet in een tekstcommissie.
Daarom hebben we gisteren doorlopen wat wel/niet de bedoeling mag zijn. Uitgangspunten vanuit de vakbonden besproken en de delegatie van de tekstcommissie samengesteld. De komende twee maanden zullen kaderleden en Peter Apon samen met Marcel de Rooij vanuit AWVN (werkgeversvereniging) de teksten en indeling bespreken die WEL kunnen worden bekeken. Zij zullen dan voorstellen doen aan de rest van de kaderleden en vakbondsbestuurders, pas na akkoord hierop zijn wijzigingen definitief.  

Eventuele discussies op afdelingen over de inhoud van een cao tekst zullen niet worden gewijzigd zonder de betrokkenen te raadplegen.. Hiermee voorkomen we  een wijziging die er op de tekentafel misschien leuk uitziet maar niet werkt in de praktijk.

Kaderleden oproep!!
Inmiddels hebben beide vakbonden nieuwe aanmeldingen gekregen voor het kaderlidmaatschap ook vanuit KTB.  Omdat KTB de grootste vestiging is, doen we nogmaals een oproep aan de KTB collega’s om zich ook aan te melden.

Ben jij betrokken, nieuwsgierig, kritisch en geïnteresseerd in vakbondswerk, dan willen we graag een gesprek met jou!

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik
vakbondsbestuurder 
0610208590
f.toufik@cnvvakmensen.nl

Downloads