cao 2.0 voor Verbrugge Terminals?

In de laatste cao-onderhandelingen is besloten dat we de cao zelf nog eens goed onder de loep gaan nemen. Daar gaan we na de zomerperiode mee aan de slag en kunnen dat niet zonder jouw hulp en inbreng!

In de laatste cao-onderhandelingen is besloten dat we de cao zelf nog eens goed onder de loep gaan nemen. Het is nu een ingewikkeld document, waarin het soms zoeken is naar wat je weten wilt, waarin her en der uiteenlopende definities voor hetzelfde worden gebruikt, waarin uiteenlopende regelingen bestaan voor Vlissingen en Terneuzen en voor kantoor en de mensen buiten die misschien wel geharmoniseerd kunnen worden en waarin soms bepalingen staan die niet meer gelden of niet meer in overeenstemming zijn met de wet.

Andere artikelen zijn weer op meer manieren te interpreteren of überhaupt onduidelijk geformuleerd. Alle reden dus om de cao eens goed onder de loep te nemen en te bezien hoe de cao duidelijker en toegankelijker kan worden. Dit hebben we het project “CAO 2.0” genoemd. We hebben ten aanzien van de CAO 2.0 duidelijke randvoorwaarden afgesproken. Eén daarvan is dat werknemers van die CAO 2.0 geen nadeel mogen ondervinden.

Na de zomer willen we feitelijk met dat herzieningsproject gaan starten. Bij Verbrugge is al wat voorwerk gedaan, door alle cao-artikelen die betrekking hebben op hetzelfde onderwerp bij elkaar te zetten, waardoor het gemakkelijker is de artikelen te vergelijken.

De bedoeling is nu dat zowel de werkgever als de vakbonden het één en ander gaan doornemen, om ieder voor zich te bepalen waar verbeteringen en verduidelijkingen mogelijk zijn en welke passages eventueel zouden kunnen vervallen.

CNV Vakmensen zoekt mensen die hierover willen meedenken en meepraten. Dat zal een tijdsinvestering vragen, maar die zal grotendeels in werktijd kunnen worden gedaan. Het liefst zouden we zien dat zich zowel uit Vlissingen als uit Terneuzen en zowel van buiten als van kantoor zullen melden, zodat we deskundigheid aan boord hebben voor alle delen van de cao. Als je bereid bent om hier je steentje aan bij te dragen, stuur dan een mailtje met je gegevens aan t.orie@cnvvakmensen.nl. We nemen dan in de loop van augustus contact met je op of later als je dan nog met vakantie bent.

Voor nu een fijne zomerperiode toegewenst,

Mede namens de kaderleden van CNV Vakmensen,

met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen