CNV Vakmensen en FNV Havens bereiken een onderhandelingsresultaat bij Evos Amsterdam

De werkgever heeft, naar aanleiding van de “waarschuwingsbrief” van FNV Havens en CNV Vakmensen, vakbonden verzocht om zaterdag 16 januari 2021 met hem in overleg te treden. Dit overleg mondde uit in een onderhandeling. Uiteindelijk hebben cao-partijen in de loop van de avond een onderhandelingsresultaat bereikt.

Verslechteringen van tafel
CNV Vakmensen en FNV Havens hebben sinds de start van de onderhandelingen, herhaaldelijk bij de werkgever aangegeven, een cao te willen afsluiten die recht doet aan de inzet van de werknemers. Dankzij de betrokkenheid van de vakbondsleden zijn CNV Vakmensen en FNV Havens erin geslaagd onder andere de navolgende afspraken te maken:

  • Een driejarig cao;
  • Naast de APC een initiële loonsverhoging;
  • Behoud van de vertrekstimuleringsregelingen;
  • Geen verslechtering van de C-beoordeling;

Het woord is nu aan de leden
Er komen ledenvergaderingen waarin wij een toelichting op de afspraken zullen geven. Gedurende de bijeenkomsten kunnen jullie vragen stellen die wij zullen beantwoorden. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen houden FNV Havens en CNV Vakmensen digitale ledenbijeenkomsten, deze worden gehouden op:

Datum

Tijdstip

Maandag 18 januari 2021

      19:00 uur

Dinsdag 19 januari 2021

      13:00 uur

Jullie zullen via de kaderleden een uitnodiging ontvangen voor de ledenbijeenkomsten.

Referendum
Uiteraard wordt het resultaat zoals gebruikelijk schriftelijk aan je voorgelegd. Wanneer je van mening bent dat het resultaat goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao dan stem je vóór het bereikte resultaat en hebben we een nieuwe cao wanneer de meerderheid dat ook doet. Wanneer je het resultaat niet goed vindt kun je tegen stemmen. Wij adviseren je om je stem pas na de ledenvergaderingen uit te brengen.

De periode van de schriftelijke raadpleging is vanwege de ledenvergaderingen bepaald op twee weken. Stemmen kan tot 3 februari 2021 op de volgende link: https://q.crowdtech.com/9vpSGndZIUyLktk2nNnCXQ Kort daarna zullen wij de uitslag bekend maken.

Met vriendelijke groet,

Namens de kaderleden van CNV Vakmensen en FNV Havens

Hanane Chikhi                                                           Asmae Hajjari

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen                     Vakbondsbestuurder FNV Havens 

Bijlage: onderhandelingsresultaat

Downloads