Matrans - geen terugschaling

GEEN TERUGSCHALING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID

Even terug in de tijd: cao onderhandelingen in 2018 bij Matrans. CNV Havens nam stevig standpunt in over een nieuwe loonbalk bij stackerdraaien. Reden waarom blijkt nu! Een lid van CNV Havens is in december teruggeschaald. Dat gaan we niet accepteren!

Sjorder blijft sjorder ook bij langdurig ziek zijn en andere werkzaamheden
Als je sjorder bent en langdurig ziek bent geworden (door het werk als sjorder) kun je re-integreren op je eigen functie waar stackeren volgens de cao onderdeel van is, want stackeren en sjorren is de basis van de functie operationeel medewerker (zie loonschaal).

De cao geeft aan dat Matrans 5% van de gedeeltelijk arbeidsongeschikten moet herplaatsen in het bedrijf. Maar dan moet je als werkgever niet roepen daar hoort een stackerdraaien salaris bij. De functie stackerdraaien bestaat niet in de cao. Daarbij komt dat we in de cao-onderhandelingen duidelijk afspraken hebben gemaakt over de loonbalk stackerdraaien. Die is niet voor medewerkers bij Matrans. Dat stond zelfs in de voorstellen van werkgever.

CNV Havens heeft na de melding van ons lid een brief gestuurd naar Matrans met uiteenzetting van argumenten waarom dit niet wordt geaccepteerd. Daarnaast stond onze jurist klaar om de loonvordering in te stellen, omdat er vanaf december 2019 minder salaris werd betaald.

Geluiden gaan snel: de werkvloer is boos en is zelfs bereid tot acties. Omdat een ieder als sjorder grote kans heeft op lichamelijke kwalen en langdurige arbeidsongeschiktheid. Onrust nam toe ook op kantoor gezien de geluiden van de werkvloer. Kracht van het samenwerken op de werkvloer loont wederom. Top gedaan mannen!

Opgelost!
Een pittige CNV Havens brief, boze werknemers op de werkvloer en het DB van de OR heeft een spoed overleg op 12 maart jl.  In samenspraak met Matrans is afgesproken dat het terugschalen niet gaat gebeuren. Alles wordt terug gedraaid. Gelukkig ziet Matrans in dat dit niet de oplossing is voor dit zware werk. De afspraken van de cao-tafel worden nagekomen. Alles is opgelost!

Je collega nu nog geen lid? Kijk naar wat we bereiken als je lid bent van CNV Havens
Als je collega nog geen lid is meld hem of haar dan aan bij ons via www.cnvvakmensen.nl De eerste 6 maanden 50% korting op de contributie. Of meld je bij de kaderleden: Said, Milan, Kevin, Cengiz of Koos.  

Vragen of opmerkingen?
Ik ben bereikbaar via onderstaande contactgegevens.

Fadua Toufik,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 1020 8590
E. f.toufik@cnvvakmensen.nl