Bonden bereiken een onderhandelingsresultaat bij Hapag-LIoyd

Op dinsdag 1 oktober 2024 hebben we onderhandeld met Hapag-LIoyd over de nieuwe cao. Wij zijn verheugd jullie te kunnen melden dat we een onderhandelingsresultaat hebben bereikt. In deze nieuwsbrief lichten we dit graag toe.

De komende dagen zullen de gemaakte afspraken verder worden uitgewerkt. Zodra dit proces is afgerond, zullen wij het volledige onderhandelingsresultaat met jullie delen. Indien hier behoefte aan is, zullen wij dit toelichten in een ledenvergadering. Het wordt natuurlijk via de gangbare procedure ter stemming aan jullie voorgelegd.

De hoofdlijnen
Wel willen we alvast een aantal onderwerpen op hoofdlijnen met jullie delen:

  • Looptijd nieuwe cao
    De cao heeft een looptijd van drie jaar, van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2027.
  • APC-systeem 
    De lonen zullen jaarlijks verhoogd worden met een structurele automatische prijscompensatie (APC) gebaseerd op het jaarsysteem oktober-oktober. Dit betekent dat de APC als volgt zal worden toegepast: Ter compensatie van de stijging van de kosten van levensonderhoud zullen de salarissen door middel van toepassing van een structureel automatisch systeem van prijscompensatie worden geïndexeerd. Dat wil zeggen dat telkenmale per 1 januari de brutosalarissen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI afgeleid). De aanpassing vindt plaats op basis van het C.B.S. consumentenprijsindexcijfer(reeks voor alle huishoudens, afgeleid oktober - oktober).
    Bij een negatieve prijsindex (deflatie) zal een overeenkomstige vermindering van het bruto salaris worden toegepast.
  • Vitaliteitsactiviteiten
    De bijdrage van vitaliteitsactiviteiten bedraagt 50% van de kosten met een maximum van in totaal €20,- netto per maand
  • Werknemers Depot
    Naar alle waarschijnlijkheid zal het depot in 2025 overgaan naar HLTH, een nieuwe juridische entiteit. De nieuwe cao die per 1 januari 2025 van kracht wordt, zal eveneens van toepassing zijn op de werknemers van het depot.  

Wij hopen jullie hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. Zodra er meer bekend is, zullen we jullie uiteraard verder op de hoogte stellen.

Is je collega nog niet lid, maar wilt hij of zij wel iets vinden van het akkoord?
Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord mòet worden? Ga dan naar de site CNV, maak je collega lid en ontvang zelf ook een extraatje. 
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?

Met groet, tevens namens het kader,
Micky van Loon, vakbondsbestuurder CNV

m.vanloon@cnv.nl / 
+31 6 2886 6596

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error