Update cao onderhandelingen: Cosco Shipping Lines & Cross-Ocean

Afgelopen vrijdag, 6 september 2024, hebben we opnieuw overleg gevoerd met Cosco om de cao-voorstellen nader te bespreken. Graag informeren we jullie in deze nieuwsbrief over deze onderhandelingsdag.

Hoofdpunten van het overleg
Tijdens dit overleg zijn er een aantal belangrijke thema's aan bod gekomen, waaronder:

  • Uitbetaling van de winstgerelateerde bonus over de Key Performance Indicators (KPI) van het jaar 2023;
  • Verrekening van de huidige deflatie;
  • Werkzekerheid voor de medewerkers.

Enkele van deze thema's vereisen nadere uitwerking in de komende periode. De bonden zullen hier, in samenwerking met Cosco, mee aan de slag gaan.

Vervolg van de cao-onderhandelingen
Op vrijdag 27 september zullen de cao-onderhandelingen worden voortgezet. We verwachten dan meer duidelijkheid te krijgen over de voortgang en standpunten van alle betrokken partijen. We zijn positief gestemd over de constructieve sfeer tijdens het overleg en de bereidheid van alle partijen om tot een resultaat te komen.

We kunnen iedereen goed gebruiken, zeker nu!
Wil je vaker informatie ontvangen over de gesprekken en afspraken die de vakbonden hebben/maken met jouw werkgever? Word dan lid! Des te meer leden, des te luider de stem! Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord mòet worden? Ga dan naar de website CNV Vakmensen, maak je collega lid en ontvang zelf ook een extraatje. 
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?

Met groet,

Mede namens de kaderleden,
Micky van Loon
Vakbondsbestuurder CNV