Wat wil jij in de cao-taxi geregeld zien?

De huidige cao-taxi is afgesproken tot 31 december 2020. Binnenkort beginnen de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Loop jij tegen knelpunten in de cao aan? Of zijn er dingen die je graag geregeld ziet in de cao? Laat het ons weten, dan kunnen we dit meenemen in de cao-voorstellen.

Cao-voorstellen
Uit contacten met chauffeurs en overleg met de CNV kaderleden in de taxi branche, is er een aantal thema’s naar voren gekomen waarop CNV Vakmensen cao-voorstellen wil doen.

Goede loonsverhoging
Omdat de lonen in de taxi sector achterblijven bij de lonen in ander sectoren.

Goede heldere pauze regeling
Omdat wij nu vaak horen dat werkgevers achteraf pauzes van je gewerkte uren aftrekken. En omdat wij horen dat de pauze buiten standplaats (max 1,5 uur) als te lang gezien wordt.

Volledige doorbetaling bij ziekte
Omdat mensen aangeven dat ze in de problemen komen als ze maar 70 procent uitbetaald krijgen.

Jouw mening?
Wat is jouw mening over de cao? Welke zaken vind jij belangrijk? Nu is het moment om dit aan CNV Vakmensen te laten weten, dan kunnen jouw suggesties meegenomen worden naar de onderhandelingstafel. Vul daarom onze enquête in en laat ons weten wat jij belangrijk vindt! Onder de invullers van de enquête verloten we een gratis slipcursus!

Klik hier om deel te nemen aan de enquête. Dit kan tot en met 20 maart.

Je Achterban
Heb je al eens op Je Achterban gekeken? Dit is de plek waar je in gesprek raakt over jouw werk als taxichauffeur en over de cao. Deel ervaringen en ga in discussie met andere chauffeurs. Hier kun je het hele cao-traject op de voet volgen en meepraten in lke fase van het traject! 

Uiteraard kun je ook met andere vragen of opmerkingen bij mij terecht.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 4782 6875  
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl