Vervolggesprek over nieuwe cao Mirage Retail Group

Vorige week hebben we weer gesproken over een nieuwe eigen cao Mirage Retail Group. We zijn nog steeds aan het verkennen. Graag geef ik je een update.

Big Bazar
Door de verkoop van Big Bazar behoort de keten vanaf 1 november jl. niet meer tot de Mirage Retail Group (MRG). Voortvloeiend hieruit zal Big Bazar niet gaan vallen onder een cao MRG, wanneer deze tot stand komt. Ik kan mij goed voorstellen dat werknemers die werkzaam zijn bij Big Bazar dit jammer vinden en dat dit onzekerheid geeft. Maar het is helaas zo dat MRG hier geen invloed meer op heeft en dat de bal voor de inrichting van de collectieve arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe eigenaar liggen. Er zal apart overleg dienen plaats te vinden met hem over wat hij wilt en hoe wij als vakorganisaties hier tegenaan kijken.    

Concept voorstel voor nieuwe cao MRG
De onderhandelingsdelegatie van MRG heeft in het afgelopen overleg een concept voorstel voor een nieuwe eigen cao gepresenteerd. Het is nog te vroeg om concreet in te gaan op de inhoudelijke voorstellen die MRG heeft gedaan. In algemene zin kan ik stellen dat er gesproken is over loon, arbeidsduur, zeggenschap over roosters, toeslagen en duurzame inzetbaarheid. De toelichting op het MRG voorstel en de vragen die wij hierover gesteld hebben, hebben er niet toe geleid dat we elkaar dichter genaderd zijn in een perspectief op de totstandkoming van een nieuwe eigen cao.

Vervolg
Eind november staat er weer een volgend overleg gepland tussen vakorganisaties en MRG. We zullen dan de balans opmaken hoe we als verschillende partijen in de wedstrijd staan. Is een nieuwe eigen cao op dit moment haalbaar en/of moeten we ook andere wegen verkennen. Na het volgende overleg zal ik weer met een update komen. Ik hou je dus op de hoogte!

Vragen en/of opmerkingen
In de tussentijd ben ik altijd benieuwd naar jouw mening! Heb je vragen en/of opmerkingen na aanleiding van deze nieuwsbrief of wil je iets anders met mij delen over jouw arbeidsvoorwaarden en/of omstandigheden bij jou op het bedrijf, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.  

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 E m.denheijer@cnvvakmensen.nl