Update cao-onderhandelingen Philips

Op dinsdag 6 december hebben de eerste inhoudelijke cao-onderhandelingen plaatsgevonden over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden. Op dinsdag 13 december staat de derde en tevens laatste afspraak gepland om te komen tot een nieuwe cao. Het zal nog een enorme uitdaging worden om tot een voor CNV Vakmensen acceptabel resultaat te kunnen komen.

Economische situatie

De huidige situatie van Philips helpt hierbij in tegendeel! Echter het kan niet zo zijn dat hierdoor arbeidsvoorwaarden van werknemers onder druk komen te staan. Juist in deze tijd van hoge inflatie en een koopkracht daling van ongeveer 4% hebben werknemers recht op een fatsoenlijke compensatie in hun inkomen.

Secondaire cao-voorstellen

Daarnaast liggen er nog een aantal secondaire cao-voorstellen op tafel, waarvan CNV Vakmensen er zeker een aantal van gerealiseerd wenst te zien. (Zie onze eerder verstuurde cao-voorstellenbrief).

Update:

In de bijlage tref je een update aan per onderwerp waarover op 6 december is onderhandeld. Voor de goede orde, het betreft hier een update. Dit betekent dat er nog van alles kan veranderen.

Zonder leden geen cao

Veel leden betekent een goede cao.
Een goede cao komt er niet zomaar. Zonder voldoende leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. De belangrijkste taak van een vakbond is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Met elk nieuw CNV lid worden we sterker en kunnen we meer druk uitoefenen op jouw werkgever.

Maak je collega lid van CNV vakmensen voor totaal € 20,23 voor zes maanden.( actie geldt tot 31/12/2022). Voor elk lid dat jij aanbrengt ontvang je een cadeaubon van € 20,=.
Sluit je aan | CNV Vakmensen

Contact met jouw vakbondsbestuurder

Heb je vragen en/of opmerkingen/suggesties voor de lopende cao-onderhandelingen stuur dan een berichtje aan: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.
Ga naar jouw cao-pagina >>

namens de CNV onderhandelingsdelegatie,
Ian Cummins, CNV kaderlid
Arjan Huizinga, bestuurder CNV Vakmensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Downloads