Ultimatum Lubrizol van tafel: bod geaccepteerd

Maandag 3 juni hebben vakbonden en de PVT gezamenlijk een ledenvergadering gehad om de verbeterde voorstellen over jullie arbeidsvoorwaarden te bespreken.

Zorgen nog niet voorbij 

Met de verbeterde voorwaarden is ingestemd en daarmee is het ultimatum van tafel. Maar, dat we nu een deal hebben, betekent niet dat de zorgen opgelost zijn. De opdracht vanuit de leden aan vakbonden, PVT en directie was heel duidelijk: ga in 2024 in gesprek, onderzoek de mogelijkheden en zorg dat er voor 2025 heldere en eerlijke afspraken worden gemaakt over o.a. transparantie, loonschalen, ouderenbeleid en hoe de PVT een volwaardige rol krijgt als gesprekspartner. 

Procesvoorstel 

Wij hebben zojuist het volgende procesvoorstel aan de directie gestuurd. Wij zijn nog in afwachting van de reactie. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.  
  • Verkennende fase (juni tot en met september 2024): vakbonden, PVT en directie gaan in gesprek met stakeholders en personeel om te kijken wat de oorzaken zijn van onrust. Helder in kaart brengen, wat zijn gewenste oplossingen, wat is de weg vooruit?
  • Periodiek overleg 1 (half september 2024): het eerste overleg tussen PVT, vakbonden en directie. We gaan bevindingen bespreken, kijken hoe ver we zijn, wat kan wel, wat kan niet, etc.
  • Huiswerk periode (half september tot en met begin december).
  • Periodiek overleg 2 (december 2024): we maken een definitief voorstel.
  • Ledenvergadering vakbonden en PVT (ergens in januari 2025): De gemaakte afspraken en de bevindingen van afgelopen half jaar bespreken met en voorleggen aan de leden.
Heb je nog vragen? Wij zijn altijd bereikbaar per app, telefoon of mail! 

Stijn Duursma, bestuurder CNV
M 06 8191 9555
s.duursma@cnv.nl