Uitnodiging digitale ledenvergadering Liftinstituut 17 september 2024

CNV inventarisatie bij het liftinstituut te Amsterdam: Zorg voor behoud koopkracht!

De CNV-leden werkzaam bij het Liftinstituut te Amsterdam vinden hun dagelijkse werkzaamheden zeker geen vat vol ellende, maar het realiseren van behoud koopkracht door adequate inflatiecompensatie in het salaris vindt men unaniem super urgent. De liftinspecteurs moeten anno 2024 meer weten vanwege steeds ingewikkelder technologie, moeten meer doen op een dag terwijl klanten steeds kortere lontjes krijgen. Dat is dus twee keer niks aan het eind van de maand, aldus de resultaten van de CNV zomerenquête.

De werknemers bij het Liftinstituut kachelen erop achteruit met hun koopkracht, omdat de pijlsnel gestegen kosten van levensonderhoud onvoldoende worden gecompenseerd. Er is daarnaast ook ontevredenheid over het mislukte investeringsbeleid van het management, waardoor de winst grotendeels verdampt is en er nog een schamele 1% winstdeling resteert. Er is geen inspraak in het investeringsbeleid terwijl de werknemers wel kunnen fluiten naar een goede winstdeling. Ook hier ervaren werknemers twee keer niks.

Wel zijn werknemers tevreden over de wijze waarop er overleg wordt gevoerd, maar stellen zij dat de planning rammelt waardoor het bedrijf zichzelf tekort doet en er geld bespaard kan worden door een betere planning. Doordat ook de prijzen langs de weg skyhigh zijn geworden, voldoet de onkostenvergoeding niet meer.

Moderne digitale administratie is vooral top als het in de praktijk beter werkt dan wat daarvoor werd gebruikt, maar dat blijkt voor veel leden niet zo te zijn.

Kortom, volgens de CNV-leden is er onbalans in het werk en de beloning en moet daar wat aan gebeuren.

Op 17 september om 19.00 uur nodigen wij daarom al onze leden uit om digitaal de koppen bijeen te steken. Je kan inloggen met deze teams link. Tijdens deze bijeenkomst zullen we kort terugblikken op de stand van zaken en besluiten hoe we daar wat aan gaan doen.

Deelnemen aan de vergadering

Tot dan. Als alle leden één collega inschrijven zijn we twee keer zo groot. Tevoren svp wel even aanmelden bij mij a.bot@cnv.nl

Arthur Bot
bestuurder CNV
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnv.nl