Stemming aanpassing reiskostenvergoeding voor Helvoet cao'ers

Via deze nieuwsbrief vragen wij de werknemers die onder de cao Helvoet vallen om te stemmen over de aanpassing van de reiskostenvergoeding. In de bijlage is het volledige voorstel bijgevoegd. Met instemming van het voorstel zal iedereen werkzaam bij Helvoet dezelfde reiskostenvergoeding ontvangen.

De reiskostenvergoeding zal dan gebaseerd zijn op de staffelregeling die momenteel geldt voor de Helvoet werknemers die onder de cao Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie (KRI) vallen. Dit is 19 cent per gereisde kilometer. Ook is afgesproken dat als de cao KRI een hoger bedrag dan 19 cent gaat hanteren, dat dit ook zal gelden voor degenen die onder de cao Helvoet vallen. Als de meerderheid voor dit voorstel stemt, zal de staffelregeling per 1 september 2022, dus met terugwerkende kracht, ingaan.

De cao Helvoet zal niet worden opengebroken. De bepaling van € 0,30 per kilometer blijft dus in de cao Helvoet staan, maar hier zal geen uitvoering aan worden gegeven.

Stemmen kan tot en met 21 augustus 2023 via de stemknop die bij deze nieuwsbrief is meegestuurd. Heb je de nieuwsbrief met stemknop niet ontvangen en wil je wel stemmen, stuur dan een e-mail naar d.kraan@cnvvakmensen.nl met daarin jouw stem en motivatie.

Mede namens Ruud Gersen (kaderlid CNV Vakmensen),

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584 
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads