Stemmen op het cao-resultaat Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie

In de nieuwsbrief van 21 juni 2024 meldden wij jou dat de vakbonden en de werkgevers in de Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie een resultaat hadden behaald voor de cao van 2024-2025. Hierna hebben wij twee medewerkersbijeenkomsten georganiseerd om toelichting te geven op het resultaat.

Nu is het tijd om te stemmen over het resultaat, dat als bijlage aan deze nieuwsbrief is toegevoegd.  Hieronder volgt een korte opsomming van een aantal onderdelen uit het cao-resultaat.

Looptijd en loon

Met een looptijd van 15 maanden is er een loonsverhoging van:

  • Per 1 juni 2024 met 3,0% structureel.
  • Per 1 januari 2025 met 2,6% structureel. 

Deeltijdregeling

Hoe graag we ook de 80-90-100-regeling als recht in de cao wilden, gaat het resultaat niet verder dan 80-80-100 waarvan je gebruik kan maken 2 jaar voor je AOW-leeftijd.

Pensioenen

In het resultaat hebben we een aantal afspraken gemaakt omtrent het pensioen. Later zullen we het transitieplan naar de nieuwe pensioenwet apart aan jullie voorleggen ter stemming.

Stemmen

Jij bent nu aan zet! Je kunt tot en met 10 juli 2024 stemmen over het cao-resultaat. De stem van de leden bepaalt of het resultaat definitief wordt omgezet in een cao. Je ontvangt straks nog een nieuwsbrief met hierin de mogelijkheid om te stemmen.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnv.nl

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Alptekin Akdogan
Bestuurder CNV
M: 06 4162 9515
E: a.akdogan@cnv.nl

Downloads