Stem over het eindbod Cao Banken 2021

In oktober 2020 hebben we een nieuwsbrief gestuurd over de Cao Banken voor 2021. We hebben toen verteld dat er bij werkgevers weinig ruimte was om over cao-voorstellen van de vakbonden te praten. We hebben het cao-overleg toen uitgesteld tot januari 2021.

In januari was de situatie niet anders dan in oktober. Inmiddels hebben werkgevers een eindbod gedaan.

Overleg
In januari zijn we weer in gesprek gegaan met de werkgevers. Zij gaven te kennen dat de situatie niet verbeterd was. Dat betekende dat er nog steeds weinig ruimte was om in gesprek te gaan. Werkgevers wilden wel een voorstel doen voor een loonsverhoging maar voor een aantal werkgevers kan dit problemen geven. De cao biedt de mogelijkheid voor individuele werkgevers om dispensatie aan te vragen, dat wil zeggen; dat zij een verzoek in kunnen dienen om een cao-verhoging niet, of later, door te voeren. Er zijn werkgevers die hier misschien gebruik van willen maken.
We hebben als vakbonden nog geprobeerd om nog een paar onderwerpen toe te voegen . Wij zouden graag afspraken maken over het thuis werken, over aanvullend geboorteverlof maar dat was allemaal niet mogelijk. Het thuis werken is onderdeel van de werkgroep waar we dit jaar mee aan de slag gaan; Anders Werken.
Daarnaast is er nog een werkgroep die gaat kijken of er iets moet worden aangepast in de cao op het onderwerp pensioen, in verband met het Pensioenakkoord.

Eindbod
Uiteindelijk is er een eindbod gekomen van de werkgevers, verlenging van de cao in 2021 met een loonsverhoging van 1,4% per 1 juli 2021.
Dit betekent dat we eind van dit jaar opnieuw in overleg moeten voor de cao voor 2022. In dit jaar kunnen we kijken waar we met de werkgroepen uitkomen. Het is onbevredigend dat we niet eens aan onze eigen voorstellen toe zijn gekomen. Werkgevers hebben aangegeven dat er niet meer ruimte is. We leggen dit eindbod daarom neutraal voor aan onze leden.
We zijn blij dat er in ieder geval een loonsverhoging is dit jaar, maar dat is niet voor iedereen zeker door de mogelijkheid van dispensatie. We hebben gezocht naar ruimte voor meer onderwerpen maar die ruimte was er niet.

Stemmen
Het is nu aan de leden om een stem uit te brengen. We vragen je jouw stem uit te brengen over dit eindbod. Klik hier om meteen digitaal te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet je stem uitbrengen:  http://bit.ly/3rWltLG Stemmen kan tot en met 4 maart 2021. 

Heb je nog vragen, dan kun je contact met mij opnemen. 

Klazina Tulner, bestuurder CNV Vakmensen
E k.tulner@cnvvakmensen.nl / M 06 2248 6274