SPG Prints - Update ploegensystematiek

Ter info stuur ik jullie onderstaand ontvangen bericht van jullie werkgever.

Wij hebben eerder dit jaar met elkaar gesproken over de mogelijke overgang van ploegensystematiek naar SPGPrints. We hadden toen beloofd om jullie op de hoogte te houden over het vervolgproces. Met deze mail willen wij – op hoofdlijnen – aangeven wat er sindsdien is gebeurd en waar we nu staan.

Voor de zomervakantie hebben wij alle productiemedewerkers geïnformeerd – zowel bij de Penta Automaten als bij Productie Graphics/Specials – en ook gevraagd hoe zij zelf zouden aankijken tegen structureel werken in een andere systematiek. Inmiddels was ons duidelijk geworden dat het werken in twee ploegen bij de Penta Automaten het enige realistische alternatief zou zijn voor 3 ploegen.

Zie in de bijlage de respons. Dit is na de zomervakantie teruggekoppeld aan onze medewerkers, inclusief de antwoorden op de open vragen.

Na de zomervakantie is echter ook duidelijk geworden dat de vraag naar onze producten wereldwijd is afgenomen en daarop hebben wij ons productieplan moeten afstemmen. Dat heeft ertoe geleid dat we momenteel draaien op 1 automaat in 3-ploegendienst. Het mogelijke scenario om met twee automaten in twee ploegen te draaien is daarmee vooralsnog van de baan. Ook daarover hebben we onze medewerkers geïnformeerd.


Voor vragen kun je altijd contact opnemen via onderstaande gegevens.

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 2044 5190
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Downloads