Resultaat sociaal plan DB Cargo Nederland: breng je stem uit!

In de nieuwsbrief van 26 augustus heb ik jullie geïnformeerd over de onderhandelingen voor een sociaal plan voor DB Cargo Nederland. Een sociaal plan om de gevolgen van de aankomende veranderingen op te vangen en waar mogelijk te verzachten. In deze nieuwsbrief mag ik jullie laten weten dat weten dat er een resultaat is bereikt en vraag ik jullie je stem uit te brengen.

In de onderhandelingsronde van 5 september hebben we een resultaat bereikt over een sociaal plan. Wij leggen het resultaat aan jou voor met de vraag of we hiermee een akkoord hebben bereikt?

Waar stem je over?

Het sociaal plan gaat in nadat de leden van de vakbonden ermee ingestemd hebben. Daarom houden we gedurende twee weken deze ledenraadpleging. Om voor of tegen te stemmen, moet je natuurlijk weten waarover je stemt. Het volledige sociaal plan vind je als bijlage bij deze nieuwsbrief. We hebben geprobeerd de teksten zo duidelijk mogelijk te houden, Omdat het een juridisch document is, ontkomen we er helaas niet aan dat het al met al een heel document is geworden. Lees het desalniettemin goed door en stel vooral je vragen wanneer er afspraken niet duidelijk zijn, bij voorkeur via e-mail (e.meijer@cnv.nl) of Whatsapp (06 23 06 53 95).

De belangrijkste afspraken in het sociaal plan:

  • Looptijd
    Het sociaal plan treedt in werking op 1 september 2024 en is van kracht tot en met 31 maart 2027.
  • Werkingssfeer
    Het sociaal plan is van toepassing op medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en die werkzaam zijn in één van de functies die geraakt worden als gevolg van een reorganisatie en waarvan boventalligheid is aangezegd gedurende de looptijd van dit sociaal plan.
  • Passende functie
    Wanneer je herplaatst kunt worden, wordt gerekend met een maximale reistijd van 90 minuten enkele reis. De reistijd wordt bepaald aan de hand van de routeplanner op basis van vertrek op donderdag om 08:30 uur.
  • Beëindigingsvergoeding
    Indien de huidige arbeidsplaats vervalt en herplaatsing niet mogelijk is, dan wordt een beëindigingsvergoeding betaald. Deze bedraagt 1,95 x de wettelijke transitievergoeding. Ook boventallige medewerkers die tijdens de herplaatsingsfase een andere externe baan hebben gevonden komen in aanmerking voor de beëindigingsvergoeding.
  • Begeleidingscommissie
    Er is een begeleidingscommissie die tot taak heeft erop toe te zien dat de afspraken uit het sociaal plan worden nagekomen. CNV en FNV zijn vertegenwoordigd in deze commissie.
  • Overige afspraken
    Hiernaast zijn onder meer afspraken gemaakt over een tekenvergoeding, een vergoeding voor financieel advies en voor juridisch advies.

Breng je stem uiterlijk 22 september uit!

Aan jullie om te stemmen. Om te stemmen ontvang je een aparte nieuwsbrief met speciale stemoptie. Houd je mailbox dus in de gaten. En kijk goed naar de uitleg. Eenmaal je stem uitgebracht dan kan die niet gewijzigd worden. Je kunt stemmen tot uiterlijk 22 september.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.
Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Mede namens de kaderleden van CNV Henk Kruithof, Bela Hlavaj, Raymond Kool, Eelco Bentvelsen en Niels Hartveld,

Edwin Meijer
bestuurder CNV
T. 06-23065395 (ook Whatsapp)
E. e.meijer@cnv.nl

Downloads