Petitie Beter Horen

Heb jij ook het idee dat je werk veranderd is? Dat 'best place to work' nu helaas niet meer op gaat? Je werkt hard en met toewijding om elke klant zo snel mogelijk aan nieuwe hoortoestellen te helpen. Om hierbij een goed en eerlijk advies te geven en daarnaast een perfecte service te verlenen. Helaas zien we de waardering hiervoor niet meer terug in de arbeidsvoorwaarden. Best place to work? Dat willen wij ook graag. Wil jij meehelpen om dit voor elkaar te krijgen? Teken dan nu de petitie van CNV Vakmensen en FNV!

Teken nu voor:

  • Een salaris dat recht doet aan de verantwoordelijkheden en zwaarte van je functie.
  • Een salaris dat meegroeit met de inflatie.
  • Duidelijk perspectief, dus transparante salarisschalen en meer gelijkheid.
  • Registratie van gewerkte uren en daar naar betaald worden.
  • Acceptabele agenda druk.
  • Redelijke reiskostenvergoeding, ook voor mensen die verder dan 20km wonen.
Wil jij ook goede en eerlijke arbeidsvoorwaarden? Teken dan HIER onze petitie!

Je gegevens blijven vertrouwelijk bij de vakbonden. Als er veel handtekeningen binnen zijn gaan we de petitie aanbieden aan de directie. Vakbonden zullen dan een collectieve overhandiging organiseren met een lijst met alle namen en functies. Alle andere gegevens blijven vertrouwelijk.

Pas als een grote groep heeft getekend zal onze petitie indruk maken. Zolang we niet genoeg handtekeningen hebben, zullen we de petitie niet aanbieden aan de directie en blijf je anoniem. Maar dan verandert er dus ook niets.

We doen ons vak graag en werken met trots en toewijding voor Beter Horen en onze klanten. We zijn blij dat Amplifon een gezond bedrijf is en volgens diverse berichten van directieleden zijn de laatste jaren zelfs de beste ooit. Dat hebben we met zijn allen gedaan. Wanneer anderen thuis zitten in de pandemie staan wij in de frontlinie en werken hele dagen met mondkapjes op. Door de volle agenda’s loopt de werkdag regelmatig uit, want wij zetten door voor de klant.

We lezen en horen in het nieuws over loonafspraken in andere branches waar de sterk gestegen prijzen wel worden gecompenseerd. Wij ontvangen enkel een zeer magere en lang niet afdoende 1,5% loonsverhoging. En dat terwijl er collega’s zijn die altijd stabiel functioneren en er al 5 jaar niets bij hebben gekregen. Waarom worden wij niet, net als in veel andere branches, ook gecompenseerd voor onze toewijding en harde werk?

Nu vertrekken collega's naar concurrenten of verlaten zelfs helemaal de branche. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Wij willen met onze petitie deze trend keren en opkomen voor onze rechten als werknemer. Wij vragen aan Beter Horen een passende beloning en arbeidsvoorwaarden, die horen bij "numero uno" werknemers, want wij willen hier blijven en Beter Horen beter maken. Dat kan het beste met een cao voor Beter Horen.


Erik Maas
Valbondsbestuurder CNV Vakmensen