Nieuwe cao bij Maasvlakte Olie Terminal

De stemmen zijn geteld en met grote meerderheid is er voor het eindbod gestemd. Daarmee is er een nieuwe cao bij MOT.

Na de cao-onderhandelingen is er op 31 maart jl. een eindbod gedaan door werkgever. Dit eindbod is op 14 april jl. voorgelegd aan onze leden en de uitslag is positief. Er komt een nieuwe cao voor de werknemers bij MOT voor 1 januari 2022 tot en met 31 december 2024. 

Tijdens de ledenvergadering is er nog veel gesproken over een goed uitvoerbaar ouderenbeleid. Er wordt met grote interesse en betrokkenheid gekeken naar het onderzoek dat de komende periode zal gaan plaatsvinden met de ondernemingsraad. De vakbonden zullen vinger aan de pols houden over de uitkomst, want uiteindelijk zal een uitkomst mogelijk in de cao komen te staan. 

Verder is er lang gesproken over de loonsverhoging en waarom deze afwijkt van de inflatie correctie. Er is nog veel te behalen bij MOT en een cao voor de werknemers is een grote nieuwe stap. 

Met meerderheid van stemmen is er voor het eindbod gestemd. Daarmee is het bod van werkgever geaccepteerd en kan dit worden gegoten in de reeds gemaakte afspraken van afgelopen jaar. De loonparagraaf was nog een onderdeel van het geheel. 

De werkgever zal de nieuwe cao in een complete tekst voor gaan leggen aan de vakbonden. 

Bedankt voor jullie grote opkomst en betrokkenheid. Je weet mij te vinden als er vragen zijn, dan wel opmerkingen. Martijn den Heijer is ons kaderlid en ook benaderbaar op de werkvloer. 

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen