Lees: ECT NODIGT VAKBONDEN UIT VOOR VERVOLG CAO OVERLEG

Op vrijdag 26 februari 2021 heeft ECT de vakbonden gebeld om de vakbonden uit te nodigen om de CAO-onderhandelingen te hervatten. Zoals jullie weten hebben wij ECT op dinsdag 23 februari jl. tijdens het laatste CAO-overleg heel duidelijk laten weten naar welke afspraken wij op zoek zijn. Dit hebben wij in woord en geschrift bij de ECT achter gelaten.

ECT heeft toen aangegeven dat zij zich intern zouden gaan beraden hoe ECT hiermee zal omgaan. Tijdens het telefoongesprek van vandaag (vrijdag 26 februari) heeft ECT aangegeven dat zij aan de onderhandelingstafel komen met serieuze pogingen om de onderhandelingen weer vlot te trekken. Wij zijn benieuwd. Wij zijn al vaker teleurgesteld in de houding van ECT.

1 maart deadline achterban

Wij zijn ons bewust dat er een deadline is gesteld door onze achterban. De afspraak die met de achterban gemaakt is dat de delegatie de tijd zou krijgen tot 1 maart om duidelijkheid te krijgen of er een CAO-akkoord mogelijk is of dat ECT niet bereid is om met onze vakbonden serieus te onderhandelen.  Wij vragen jullie om ons nog een week respijt te geven.

Het is voor het eerst sinds jaren dat ECT heeft aangegeven om met een betere houding aan de CAO-tafel te komen dan het vorige overleg.

8 MAART VERVOLG CAO-OVERLEG

V-rooster

De onderhandelingsdelegatieleden die ook het V-rooster lopen, komen met een korte enquête langs de spillen met het verzoek aan de werknemers van het V-rooster om deze in te vullen. De uitkomsten zullen door onze delegaties gebruikt worden tijdens het CAO-overleg van 8 maart aanstaande om de best mogelijke afspraken te maken. Tot nu toe is ECT heel halsstarrig hierin.

Waar ligt de ruimte?

De rederijen maken op dit moment afzonderlijk megawinsten van circa $55 miljoen per maand. En geen terminal operator of sjorbedrijf durft het aan om deze rederijen een rechtvaardige tariefsverhoging te vragen voor de noeste arbeid van en door onze leden die 24/7 in weer en wind in touw zijn om die rederijen goed te bedienen.

Als ECT het niet wil of kan regelen bij die rederijen dan willen wij wel een poging wagen om het te regelen.

Wij danken jullie bij voorbaat voor het gestelde vertrouwen in ons en wij danken jullie voor jullie steun en geduld.

Met vriendelijke groet,

De onderhandelingsdelegaties van FNV Havens en CNV Vakmensen

Downloads