Leden Grh. in Bloemen en Planten stemmen in met wijziging Pensioenregeling

De CNV-leden werkzaam in de Groothandel in Bloemen en Planten hebben met een meerderheid ingestemd met de voorgestelde wijzigingen in de pensioenregeling. Hierdoor kan CNV nu het transitieplan ondertekenen en kan pensioenfonds PGB verder met de implementatie.

Pensioentransitie

Leden konden hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe pensioenregeling. Dit complexe onderwerp hebben we zo duidelijk mogelijk toegelicht, zodat de leden een weloverwogen mening konden geven. Nu de meerderheid heeft ingestemd, kunnen we de overgang van de oude naar de nieuwe pensioenregeling inzetten. Pensioenfonds PGB zal hieraan werken met als doel de nieuwe regeling per 1 januari 2027 te laten ingaan. Dit betekent dat vanaf dat moment de nieuwe pensioenregeling van kracht is.

(Solidaire) Premieregeling

De nieuwe pensioenregeling is een premieregeling, wat inhoudt dat er afspraken zijn gemaakt over de inleg (premie) voor je pensioen, maar niet over de hoogte van het uiteindelijke pensioen. Sociale partners hebben doelen gesteld waaraan het pensioen minimaal moet voldoen en hierover afspraken gemaakt.

Evenwichtig beleid

De sociale partners willen veel onderdelen van de huidige pensioenregeling behouden. Daarom blijft de inleg voor je pensioen stabiel. Ook blijven het doel van de regeling en de keuzes die je hebt hetzelfde. Verder streven de sociale partners naar ‘evenwichtige’ afspraken, wat betekent dat bepaalde groepen naar verwachting geen extra voor- of nadeel zullen ondervinden van de overgang naar de nieuwe pensioenregeling ten opzichte van anderen. Uit berekeningen blijkt dat het doel onder normale economische omstandigheden haalbaar is.

Laat je informeren

Op 1 januari 2027 wordt je pensioenregeling dus gewijzigd. Dit lijkt nog ver weg, maar PGB heeft tijd nodig om alles in gereedheid te brengen. De meest actuele informatie hierover vind je op de website van Pensioenfonds PGB.

Vragen en/of opmerkingen?

CNV zal je natuurlijk zo goed mogelijk blijven informeren over alles wat er met de pensioenen in Nederland gebeurt. Kijk daarvoor ook op onze website CNV is de vakbond voor jou | CNV. Je kunt ook de cao-pagina bezoeken. Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.cnv.nl/caos en typ in de zoekbalk Groothandel Bloemen en Planten en klik dan op jouw cao. Dan kom je op de cao-pagina. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnv.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl 
Samen staan we sterker!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen over de inhoud van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met Arie Kasper.

Arie Kasper
Onderhandelaar CNV
M: 06 13208402
E: a.kasper@cnv.nl